Tgrt Haber

Donald Trump'tan Yahya Sinvar açıklaması: Barışı kolaylaştıracak

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Ekim 2024 09:39 - Güncelleme : 19 Ekim 2024 10:04
Donald Trump'tan Yahya Sinvar açıklaması: Barışı kolaylaştıracak

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, İsrail'in saldırısı sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölümüne ilişkin açıklamada bulundu. Donald Trump, Yahya Sinvar'ın ölümünün Gazze'de "barışı kolaylaştıracağını" düşündüğünü ifade etti.

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Doanld Trump, seçim kampanyası için bulunduğu Michigan'da ilk kez, İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hamas​ lideri Yahya Sinvar​ hakkında konuştu.

Trump yöneltilen, "Hamas liderinin öldürülmesinin ardından barışın daha kolay olup olmayacağı" sorusuna, "Daha kolaylaştıracağını düşünüyorum." yanıtını verdi.

"İYİ İŞ ÇIKARIYOR"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​ için "İyi iş çıkarıyor." ifadesini kullanan Trump, ABD Başkanı Joe Biden'ı da Netanyahu ile İsrail ordusunu "geri tutmaya çalışmakla" eleştirdi.

Biden'ın bunun tam aksini yapması gerektiğini savunan Trump, yakında Netanyahu'yu arayıp görüşmek istediğini de söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hazret Akman 19 Ekim 2024 12:44

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah ne dene bilirki Allah İsrail'i kahrı perişan etsin inşallah inşallah bu zulüm bir an önce durur

Ayşe19 Ekim 2024 10:19

Trump bu tür bir olayı böyle rahatça yorumlayabilir mi bilmiyorum ama her ne olursa olsun hayat kaybı çok üzücü.

Sonraki Haber Yükleniyor...