Tgrt Haber

Dublin'de halk sokağa indi! Bıçaklı saldırının ardından şehir savaş alanına döndü

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
24 Kasım 2023 03:15 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 17:29

İrlanda'nın başkenti Dublin'de şehir merkezinde gerçekleştirilen bir bıçaklı saldırıda 3'ü çocuk 5 kişi yaralandı. Saldırganın bir göçmen olduğu iddia edilirken; İrlanda güvenlik birimleri olayı "terör" olarak değil, bağımsız bir şiddet olayı olarak niteledi. Dublin'de kısa süre içinde sokaklara dökülen halk araçları ateşe verdi, güvenlik güçleriyle arbede yaşadı.

İrlanda'nın başkenti Dublin​'de büyük bir kaos yaşanıyor. Şehir merkezindeki Doğu Parnell Meydanı'nda, bir okulun önünde bıçaklı saldırı​ olayı yaşandı. Saldırıda, 3'ü çocuk​ olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Bir kız çocuğunun durumunun ağır, diğer iki çocuğun durumunun ise daha hafif olduğu öğrenildi.

"TERÖR SALDIRISI" OLARAK NİTELENDİRİLMEDİ

Bir göçmen olduğu iddia edilen saldırıyı gerçekleştiren kişinin motivasyonunun belli olmadığını söyleyen İrlanda polisi, olayı bir terör olayı olarak nitelendirmedi. Bunun yerine açıklamada okulun dışında birden fazla küçük çocuğun dahil olduğu "ciddi olayın" meydana geldiğini kaydetti.

SOKAKLAR KARIŞTI

Gelişmelerin ardından Dublin'de çok sayıda kişi sokaklara çıktı. Araçları ve bazı dükkanları ateşe veren öfkeli kalabalık, polis güçleriyle de arbede yaşadı. Yürüyüş yapan protestocular, "İrlandalı hayatı önemli" sloganları attı.

Dublin'de halk sokağa indi! Bıçaklı saldırının ardından şehir savaş alanına döndü

TRAMVAYI ATEŞE VERDİLER

Bıçaklama olayından göçmen bir erkeği sorumlu tutunan grup, bir polis aracını ve tramvayı ateşe verdi ve bazı polis memurlarına saldırdı.

Dublin'de halk sokağa indi! Bıçaklı saldırının ardından şehir savaş alanına döndü

ADALET BAKANI: BU AKŞAMKİ SAHNELERE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK

İrlanda Adalet Bakanı Helen McEntee, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün Dublin şehir merkezinde meydana gelen korkunç saldırı hepimizi şoke eden dehşet verici bir suç, ancak bu akşam şehir merkezimizde tanık olduğumuz sahnelere müsamaha gösterilemez ve gösterilmeyecektir." ifadesini kullandı. McEntee, "haydut ve manipülatif bir unsurun, dehşet verici bir trajediyi tahribat yaratmak için kullanmasına izin verilmemesi gerektiğinin" altını çizdi.

Dublin'de halk sokağa indi! Bıçaklı saldırının ardından şehir savaş alanına döndü

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...