Tgrt Haber

Dünya kaynıyor! Güney Kore'den Rusya'ya 'misilleme' uyarısı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ekim 2023 16:20 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 16:20
Dünya kaynıyor! Güney Kore'den Rusya'ya 'misilleme' uyarısı

Rusya'nın füze teknolojisini Kuzey Kore'ye transfer etme iddialarının ardından Güney Kore'den bir misilleme uyarısı geldi.

Dünyayı İsrail-Hamas savaşıyla birlikte büyük bir tedirginlik kapladı. Bölgedeki son gelişmeler yakından takip edilirken bir endişelendiren haber de Asya'dan geldi. Güney Kore​, Rusya​'nın füze teknolojisini Kuzey Kore​'ye transfer etmesi durumunda farklı adımlar atılabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

DETAY VERMEDİLER

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin, parlamentodaki bir oturumda, Rusya'nın Kuzey Kore'ye muhtemel füze ve silah teknolojisi transferi konusunda uyarılarda bulundu. Seul'ün Moskova'ya söz konusu transferin gerçekleşmesi durumunda "misilleme" uyarısı yaptığı iddialarını doğrulayan Park, atılacak adımlar konusunda detay vermedi.

ABD UYARMIŞTI...

ABD, Pyongyang'ın Rusya'ya 1000 konteynerden fazla askeri ekipman ve cephane gönderdiğini açıklamış, Rusya'dan Kuzey Kore'ye de benzeri transferler olabileceği konusunda uyarmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...