Tgrt Haber

İsrail ordusundan Gazze'ye kara harekatı: Tankların namluları yine sivillere döndü, işte operasyondan görüntüler...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2023 13:38 - Güncelleme : 27 Ekim 2023 16:25

İsrail ordusu, bir gün arayla Gazze'ye ikinci kara harekatını gerçekleştirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri, tankların Gazze'nin kuzeyine girdiğini ve belirlenen hedefleri vurduktan sonra geri döndüğünü açıkladı. Operasyona ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

İsrail-Hamas savaşı 21. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 7 bin 28 Filistinli​ hayatını kaybetti. Hamas​'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'in Gazze Şeridi​'ne yönelik kara harekatının yaklaştığını ve bunun da tehlikeli bir aşamaya sürüklendiğini söyledi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise dün akşamdan bu yanan Tel Aviv ve Yafa'ya yoğun füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Bölgede en son bu gelişmeler yaşanırken İsrail Savunma Kuvvetleri, ordunun bir kez daha Gazze Şeridi'ne karadan girdiği açıkladı.

Açıklamada, piyade ve zırhlı birliklerin İHA'ların eşliğinde Gazze'nin merkezine baskın gerçekleştirdiği belirtilirken "IDF uçakları ve topçuları, Gazze şehrinin Şucaiyye mahallesi ile Gazze genelinde belirlenen noktalara saldırdı. Operasyon kapsamında tanksavar füze fırlatma alanları, komuta-kontrol merkezleri ile onlarca hedef vuruldu" ifadelerine yer verildi.

1 GÜN ARAYLA 2 KARA HAREKATI

İsrail askerlerinin daha sonra Gazze Şeridi'ni terk ettiği, herhangi bir kayıp yaşanmadığı belirtildi. Öte yandan, İsrail ordusu dün de Gazze’nin kuzeyine tanklarla operasyonu gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

"TOPLU CEZALANDIRMA BİR SAVAŞ SUÇUDUR"

Öte yandan Gazze'de mahsur kalan 2,2 milyon kişinin "insani felaket"le karşı karşıya olduğunu kaydeden Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, "İsrail, Gazze nüfusunun tamamına uyguladığı toplu cezalandırmaya derhal son vermeli. Toplu cezalandırma bir savaş suçudur" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...