Tgrt Haber

Dünyaca ünlü sanatçılardan Joe Biden'a 'ateşkes' çağrısı: Gazze'ye saldırılar son bulsun

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Ekim 2023 19:24 - Güncelleme : 21 Ekim 2023 19:26
Dünyaca ünlü sanatçılardan Joe Biden'a 'ateşkes' çağrısı: Gazze'ye saldırılar son bulsun

Aralarında Cate Blanchett, Dua Lipa, Joaquin Phoenix gibi isimlerin de bulunduğu dünyaca ünlü sanatçı ve aktivistler, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıların son bulması için ABD Başkanı Joe Biden'a çağrıda bulundu.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle sürüyor. İsrail'in Gazze​'ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 4 bin 300'ü geçti. Bölgedeki her gelişme büyük bir tedirginliğe neden olurken İsrail'e tam desteğini açıklayan ABD Başkanı Joe Biden'a dünyaca ünlü sanatçılardan 'ateşkes' çağrısı geldi. 

Aralarında Joaquin Phoenix, Cate Blanchett, Jon Stewart, Kristen Stewart, Susan Sarandon, Mahershala Ali ve Riz Ahmed gibi ünlü isimlerin de yer aldığı 55 sanatçı ve aktivist,  Biden'dan Gazze'ye yönelik saldırıların bir an önce son bulması çağrısı yaptı.

"BÖLGEDEKİ GERİLİM DÜŞÜRÜLMELİ"

Artists4ceasefire adlı internet sitesinde paylaşılan mektuptai "ABD Başkanı olarak sizden, bir can daha kaybedilmeden Gazze ve İsrail'de gerilimin derhal düşürülmesi ve ateşkes​ çağrısı yapmanızı rica ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

"HER İNSANIN YAŞAMI KUTSALDIR"

Mektupta, çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana, 5 binden fazla kişinin öldüğüne ve bu sayının felaket olduğuna işaret edilirken, inancı ve etnik kökeni ne olursa olsun insan yaşamının kutsal olduğu, Filistinli ve İsrailli sivillerin öldürülmesinin kınandığı kaydedildi.

Mektupta ek olarak, günlerce süren hava saldırıları ve tüm tedarik yollarının kesilmesinin ardından Gazze'deki çocuklar ve ailelerin gıda, su, elektrik, ilaç ve hastanelere güvenli erişimlerinin tükenmek üzere olduğuna dikkati çekildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...