Tgrt Haber

ECOWAS'tan, Nijer’e askeri müdahale kararı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
18 Ağustos 2023 21:36 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 21:58
ECOWAS'tan, Nijer’e askeri müdahale kararı

Son dakika haberi: Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Nijer’e askeri müdahale kararı aldı. ECOWAS askeri komiseri, kararın işgal planı olmadığını ve kısa sürede olacağını belirtti.

ECOWAS​ ülkelerinin Genel Kurmay Başkanları, Nijer​'e askeri müdahale kararı için Gana​'da olağanüstü toplantı düzenledi. Toplantı sonrası Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Nijer’e askeri müdahale kararı aldı.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi ülkeler, Nijer'de gerçekleştirilen darbeyi bertaraf etmeye yönelik diplomatik çabaların başarısız olması halinde bu ülkeye askeri müdahalede bulunmaya hazır olduğunu bildirmişti.

Üst düzey bir yetkili, dün başlayan ve bugün de devam eden toplantıda komutanların ihtiyat kuvvetlerinin olası müdahalesinin ayrıntılarını görüşeceği bilgisini paylaşmıştı.

Nijer'de savaşın ayak sesleri

''BU BİR İŞGAL DEĞİLDİR''

ECOWAS askeri komiseri şu açıklamaları yaptı:

''Nijer'deki askeri müdahalenin kesin günü kararlaştırıldı. Tarih basın ile paylaşılmayacaktır. Nijer'e yönelik müdahalenin amacı anayasal düzeni yeniden tesis etmektir. Bu bir işgal değildir ve kısa vadeli olacaktır. Askeri seçenek tercih ettiğimiz durum değil ancak Nijer cuntasının uzlaşmazlığı nedeniyle bunu yapmak zorunda kalacağız.''

ECOWAS TOPLULUĞU

ECOWAS'ın kuruluş amacı bölge ülkeleri arasında ekonomik entegrasyonu sağlamaktır. ECOWAS'ın Benin, Burkina Faso, Cape Verde, Fildişi Sahili, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bisav, Liberya, Mali, Nijer, Nijerya, Senegal, Sierra Leone ve Togo devletlerinden oluşan 15 üyesi bulunmaktadır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...