Tgrt Haber

Silahlı çeteler askerleri pusuya düşürdü çok sayıda kişi öldü

15 Ağustos 2023 12:53 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 13:01
Silahlı çeteler askerleri pusuya düşürdü çok sayıda kişi öldü

Nijerya'nın kuzeyinde bulunan Niger eyaletinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 26 asker hayatını kaybetti. Askerlerin pusuya düşürüldüğü belirtildi.

Nijerya ordusuna ait askeri konvoyun, Niger eyaletinin Zungeru-Tegina kara yolunda silahlı çete üyelerince pusuya düşürüldüğünü adını vermek istemeyen asker yetkili açıkladı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, yetkili, çetelerin silahlı saldırısında 26 askerin hayatını kaybettiğini, 8 askerin de yaralandığını kaydetti.

Olayın ardından bölgeye gönderilen Nijerya Hava Kuvvetlerine (NAF) ait bir askeri helikopter henüz belirlenemeyen nedenle düşmüştü.

SİLAHLI ÇETELER VE ORDU ÇATIŞMASI

Nijerya'nın kuzeyi, silahlı çeteler nedeniyle büyük bir güvenlik kriziyle karşı karşıya bulunuyor. Çeteler, fidye için insan kaçırma, soygun ve cinayet dahil birçok suça karışıyor.

Nijerya ordusu bölgedeki silahlı çetelere yönelik operasyonlar gerçekleştirirken silahlı çeteler de zaman zaman orduya saldırı düzenliyor.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...