Tgrt Haber

Elon Musk'a reklam şoku: Yedi şirket çekildi 

24 Kasım 2022 17:26 - Güncelleme : 24 Kasım 2022 17:33
Elon Musk'a reklam şoku: Yedi şirket çekildi 

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından azalan güven sonrası dünya büyük markalar şirkete verdikleri reklamları durdurmayı planlıyor. 

Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO’su Elon Musk​, geçtiğimiz günlerde rekor bir bedelle Twitter​'ı satın almıştı. 44 milyar dolarlık satın almanın ardından tartışmalı kararlarla kullanıcıların tepkisini çeken Musk'a bir şok da reklam verenlerden geldi.   

Mevcut CEO Parag Agrawal’ın işine de son veren Musk, yeni uygulamaları devreye almaya ve işgücü kesintilerine yöneldi. Bu süreçte dünyaca ünlü markalardan bazıları, Twitter’da yaptıkları reklam harcamalarını kesmeye ve Twitter reklamlarını durdurmaya başladı. 

DÜNYA MARKALARI REKLAMLARI DURDURDU  

Dünyaca ünlü markaların Twitter’da reklam faaliyetlerini durdurması trendini başlatanlar arasında ilaç şirketi Pfizerve atıştırmalık üreticisi Mondelēz ilk sıralarda yer aldı. 

Bu markaları General Mills, Volkswagen Group, Audi ve General Motors gibi şirketler izledi.  

Öte yandan Coca Cola ve Unilever gibi şirketlerin reklam satın almalarıyla ilgilenen Interpublic Group da birlikte çalıştığı markalara Twitter’da reklam aktivitelerini durdurmayı önerdi. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...