Tgrt Haber

Elon Musk'ın ardından dünyanın en zengin ismi Bernard Arnault'un başı dertte: Soruşturma açıldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Le Monde
30 Eylül 2023 10:19 - Güncelleme : 30 Eylül 2023 10:32
Elon Musk'ın ardından dünyanın en zengin ismi Bernard Arnault'un başı dertte: Soruşturma açıldı

Elon Musk'ın ardından dünyanın en zengin ikinci ismi Bernard Arnault hakkında soruşturma açıldı. Fransa merkezli lüks tüketim ürünleri firması LVMH’nin CEO’su Arnault'un adının geçtiği bir kara para aklama soruşturması yürütülüyor.

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk​'ın ardından dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Fransa merkezli lüks tüketim ürünleri firması LVMH’nin CEO’su Bernard Arnault​'un adının geçtiği bir kara para aklama​ soruşturması yürütüldüğü açıklandı. 

Fransız günlük gazetesi Le Monde, yetkililerin özellikle Courchevel kayak merkezinde Rus iş insanı Nikolai Sarkisov ile olan gayrimenkul ticaretinin incelediğini aktardı.

Savcılar, Bloomberg’e, 212 milyar dolar servesi olan Arnault hakkındaki soruşturmanın geçen yıl başladığını bildirdi.

BİR ANLAŞMADAN 2 MİLYON EURO KAR

Sarkisov aracı şirketler kullanarak Courchevel’de birden fazla mülk satın aldı. Ancak bu işlemlerdeki son alıcının Arnault olduğu ve Sarkisov’a bu varlıklara sahip olmak için yaklaşık 20 milyon euro ödediği iddia edildi. Sarkisov’un bu anlaşmalardan 2 milyon euro kâr elde ettiği iddia ediliyor.

Elon Musk'ın ardından dünyanın en zengin ismi Bernard Arnault'un başı dertte: Soruşturma açıldı
Rus iş insanı Nikolai Sarkisov

BERNARD ARNAULT KİMDİR?

1949'da Fransa'nın kuzeyindeki Roubaix'de doğan Arnault, Paris'te prestijli bir mühendislik okulu olan École Polytechnique'den mezun oldu. Kariyerine aile şirketi Ferret-Savinel'de başladı. 1978'de yönetim kurulu başkanı oldu.

6 yıl sonra, Fransız hükümetinin Boussac Saint-Freres'i devralacak yeni bir yatırımcı aradığı haberini aldı. İflas eden tekstil grubu önemli bir varlığa sahipti: Ünlü bir Fransız moda evi olan Christian Dior.

Arnault, grubun kontrolünü satın aldı, tekrar kârlı hale getirdi ve dünyanın önde gelen lüks tüketim malları şirketini geliştirmek için bir strateji oluşturdu. LVMH web sitesinde yer alan bir biyografiye göre, "Bu süreçte, Christian Dior'u yeni organizasyonun mihenk taşı olarak yeniden canlandırdı".

Arnault, grubun Louis Vuitton ve Moët Hennessy'nin birleşmesiyle kurulmasından iki yıl sonra, 1989'da LVMH'nin çoğunluk hissesini satın aldı. O zamandan beri şirketin başkanı ve CEO'su.

 

Kaynak: Le Monde
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...