Tgrt Haber

Erdoğan-Biden görüşmesine dair Beyaz Saray'dan ilk açıklama: İşbirliğini güçlendireceğiz

12 Temmuz 2023 17:09 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 17:23
Erdoğan-Biden görüşmesine dair Beyaz Saray'dan ilk açıklama: İşbirliğini güçlendireceğiz

NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesinin ardından Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi. 

Litvanya'nın başkenti Vilnius​'ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ndeCumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden ikili görüşme gerçekleştirdi. İki liderin görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi. Açıklamada, "Biden ve Erdoğan ve ikili iş birliğini güçlendirme çabalarını görüştü. Biden, İsveç​ ve NATO ile anlaşmaya varması nedeni ile tebrik etti." denildi.

1 saat 15 dakika süren görüşme esnasında Başkan Biden'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiğini belirten Beyaz Saray açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Biden ve Erdoğan ikili iş birliğini güçlendirme çabalarını görüştü. Biden, İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri'yle anlaşmaya varması nedeniyle Erdoğan'ı tebrik etti. İki lider savunma ve ekonomi konularında önceliklere dair görüş alışverişinde bulundu. İki lider Ukrayna'ya destek ve Ege'de istikrarın korunmasının önemi de dahil olmak üzere bölgesel konuları görüştü." 

Erdoğan-Biden görüşmesine dair Beyaz Saray'dan ilk açıklama: İşbirliğini güçlendireceğiz

''SİYASİ, EKONOMİK VE TİCARİ İLİŞKİLER...''

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi'nde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve ABD arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler, güvenlik alanındaki iş birliği imkanları ve bölgesel konular ele alındı."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...