Tgrt Haber

Hollanda basınından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler: Nobel Barış Ödülü verilebilir

30 Mart 2022 23:19 - Güncelleme : 31 Mart 2022 05:31
Hollanda basınından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler: Nobel Barış Ödülü verilebilir

Rusya ile Ukrayna savaşının başından bu yana barış için yoğun çaba harcayan, son olarak iki ülkenin heyetlerinin İstanbul'da müzakere masasına oturmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler gelmeye devam ediyor. Hollanda basını, barış için yürüttüğü çabalar nedeniyle Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebileceğini yazdı.

36'ncı gününe girilen Rusya-Ukrayna savaşının başından beri hem Rus lider Putin hem de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile sık sık temas kurarak sorunların barış yoluyla çözülmesi için çabalayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülkenin heyetlerini Antalya'dan sonra İstanbul'da da bir araya getirmiş ve yürüttüğü arabuluculukla tüm dünyada takdir toplamıştı.

İki ülkeyle de yakın ilişkiler içinde olan Türkiye'ye denge politikasını uygulatıp diplomasi trafiğini yürüten ve tarafları barış görüşmelerine ikna eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dünyadan övgüler gelmeye devam ediyor.

İstanbul'da gerçekleşen tarihi zirve Hollanda'nın yüksek tirajlı gazeteleri arasında yer alan Algemeen Dagblad'da geniş yer buldu. Gazetenin baş haber sorumlusu Saskia Van Westhreenen, kaleme aldığı makalesinde Ukrayna-Rusya savaşının sona ermesi için Başkan Erdoğan'ın gösterdiği yoğun diplomasi trafiğine dikkat çekti.

"ERDOĞAN'A NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ VERİLEBİLİR"

Hollandalı gazeteci, makalesinde, "Ukrayna-Rusya Savaşının sona ermesi ve barışın sağlanması konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle Başkan Erdoğan'a Nobel Barış Ödülü verilebilir. Bu kimin aklına gelebilirdi?" ifadelerini kullandı.

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...