Tgrt Haber

Erdoğan'ın İsveç uyarısı dış basında manşetlerde: NATO Zirvesi öncesinde kritik görüşme

26 Haziran 2023 14:25 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 14:51
Erdoğan'ın İsveç uyarısı dış basında manşetlerde: NATO Zirvesi öncesinde kritik görüşme

İsveç, NATO üyeliği için umudunu 11-12 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek Liderler Zirvesi'ne bağlamışken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen İsveç uyarısı dikkat çekti. Uluslararası basında birçok gazete ve ajans Türkiye'nin İsveç uyarısını manşetten gördü.

NATO​ Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​ ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ görüştü. Görüşmede, İsveç​'in NATO üyeliği ele alındı. İsveç'in üyelik için yapıcı tutumu devam etse de PKK/PYD/YPG yanlıların İsveç'te serbestçe eylem düzenlemeleri nedeniyle değişikliklerin bir anlamının olmadığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç açıklaması dünya basınında geniş yankı buldu. 

Çin merkezli Xinhua, Erdoğan'ın uyarısını ''Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'i NATO üyeliği için PKK​ gösterilerine son vermeye çağırdı'' başlığıyla duyurdu. Haberde, ''Erdoğan, İskandinav ülkesinin terör yasalarındaki değişikliğinin, PKK ülkede serbestçe gösteri yapabildiği sürece Ankara'nın beklentisini karşılamadığını söyledi'' ifadelerine yer verdi.

Voice of America ise Erdoğan'ın İsveç'in yasa değişikliğinin terör gösterilerini engellemediği sürece bir anlam ifade etmediğini dile getirdiğini yazdı.

Erdoğan'ın İsveç uyarısı dış basında manşetlerde: NATO Zirvesi öncesinde kritik görüşme

''İSVEÇ PKK'YA KARŞI HAREKETE GEÇMELİ''

CNN Yunanistan, ''Erdoğan'dan NATO'ya: İsveç, PKK destekçilerinin gösterilerini yasaklayacak'' başlığını kullandı.

Al Arabiya bu gelişmeyi ''Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'ten NATO üyelik sürecini değerlendirmek için PKK protestolarını durdurmasını istedi'' başlığı ile okurlarına sundu. Haberde, ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e İsveç'in, NATO üyesi olması için PKK destekçilerinin Stockholm'deki protestolarını durdurması gerektiğini söyledi.'' ifadeleri kullanıldı.

İsrail merkezli Jarusalem Post ise ''Erdoğan, İsveç'in NATO'ya katılması için PKK'ya karşı harekete geçmesini istedi'' dedi.

Merkezi Londra'da bulunan uluslararası Arap gazetesi Şarku'l-Evsat, Erdoğan'ın İsveç'in değişen terör yasasını uygulamadığını vurguladığını aktardı. Haberde ''Erdoğan, Stoltenberg'e Türkiye'nin yapıcı bir tavır sergilediğini, ancak İsveç'in Ankara'nın taleplerini karşılamak için terör yasalarını değiştirmesinin anlamsız olduğunu söyledi'' denildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...