Tgrt Haber

Ermenistan'dan son dakika kararı! Filistin'i resmen tanıdı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: TASS
21 Haziran 2024 11:03 - Güncelleme : 21 Haziran 2024 15:31
Ermenistan'dan son dakika kararı! Filistin'i resmen tanıdı

Katil İsrail'in Filistin'de sivillere yönelik saldırıları devam ederken Ermenistan'dan flaş bir karar geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Filistin Devleti'nin tanınmasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, kararı memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu.

Rus haber ajansı TASS'ın ErmenistanDışişleri Bakanlığı​'na dayandırdığı haber uluslararası kamuoyunda gündem oldu... 

7 Ekim'den bu yana Filistin​'de sivilleri katleden İsrail'e her geçen tepkiler artıyor. Son olarak İspanya, Norveç ve İrlanda'nın da olduğu birçok ülke Filistin devletini tanıma kararı almıştı. 

Yeni bir hamle Ermenistan'dan geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, bugün Filistin'i devlet olarak tanıma kararı alındığını duyurdu. 

'EGEMENLİK VE HALKLAR BARIŞ İÇİNDE YAŞAMALILAR'

Yapılan açıklamada, "Filistinlilerin ve İsraillilerin meşru isteklerinin gerçekleşmesini sağlamanın tek yolunun bu olduğuna inanıyoruz. Yukarıda belirtilenlere dayanarak, uluslararası hukuka ve eşitlik, egemenlik ve halkların barış içinde bir arada yaşaması ilkelerine bağlılığını yeniden teyit eden Ermenistan Cumhuriyeti, Filistin Devleti'ni tanır." ifadelerine yer verildi.

FİLİSTİN'İ KİMLER DEVLET OLARAK TANIYOR?

Birleşmiş Milletler'in 193 üyesinden 139'u Filistin Devleti'ni tanımış durumda. Bu, Filistin'in uluslararası alanda artan kabulünü yansıtan önemli bir tablo. Bundan sonra da Filistin Devleti’nin Batı nezdinde kabulünün artması bekleniyor.

DIŞİŞLERİ: MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, kararı memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İspanya, İrlanda, Norveç ve Slovenya gibi ülkelerin ardından Ermenistan’ın da Filistin Devleti’ni tanıma kararı almasından memnuniyet duyuyoruz.

Daha önce de hep vurguladığımız gibi, Filistin’in tanınması, uluslararası hukukun, adaletin ve vicdanın gereğidir. 

Türkiye olarak, daha fazla ülkenin Filistin’i tanıması yönünde çaba harcamayı sürdüreceğiz."

 

 

Kaynak: TASS
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...