Tgrt Haber

Ermenistan'dan yeni provokasyon: Azerbaycan mevzilerine ateş açtılar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Şubat 2024 18:19 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 18:23
Ermenistan'dan yeni provokasyon: Azerbaycan mevzilerine ateş açtılar

Azerbaycan ile barış anlaşması imzalamayan Ermenistan, provokasyonlarına devam ediyor. Ermenistan askerleri, Azerbaycan mevzilerine ateş açtı. Saldırıda bir Azerbaycan askeri yaralandı.

Zengilan ilinin Kollukışlak köyü istikametinde bulunan Azerbaycan mevzilerine, Kafan ilinin Nerkin-And köyü istikametindeki Ermenistan mevzilerinden ateş açıldı. Provokasyon dolu saldırı girişimini Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetinden yapılan açıklamayla duyuruldu.

AZERBAYCAN ASKERİ YARALANDI

Açıklamada, bu ateş sonucunda Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetine bağlı bir askerin yaralandığı ve yaralı askerin helikopterle hastaneye nakledildiği belirtildi.

Ayrıca, olayın kameralar tarafından kaydedildiği ve durumun Azerbaycan birliklerinin kontrolü altında olduğu vurgulandı. Provokasyonun sorumluluğunun Ermenistan'ın askeri ve siyasi yönetiminde olduğu ifade edildi.

ERMENİLER SİLAH YIĞIYOR

Öte yandan Azerbaycan'ın işgal altındaki Karabağ'ı Ermeni işgalinden kurtarmasının ardından, Erivan yönetimi yeni bir savaş senaryosu için hazırlığa başladı. Fransa'nın ve İran'ın başını çektiği bazı ülkeler; Bakü’nün yanı sıra Hankendi, Şuşa, Zengilan gibi Karabağ şehirlerine sızmaya çalışıyor. Diğer yandan da Ermenistan’a 8 farklı ülkeden gelişmiş silah ve savaş teknolojisi ithalatı başladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...