Tgrt Haber

Paşinyan'dan Putin'i kızdıracak açıklamalar: Müttefik değiliz

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Şubat 2024 12:41 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 12:41
Paşinyan'dan Putin'i kızdıracak açıklamalar: Müttefik değiliz

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kızdıracak açıklama geldi. Paşinyan, Ukrayna konusunda Rusya ile müttefik olmadıklarını söyledi.

Rusya ile son zamanlarda gerilim yaşayan Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan'dan gerilimi artıracak açıklamalar geldi. Paşinyan İngiliz medyasından Daily Telegraph'a yaptığı açıklamalarda, Ukrayna savaşının başından beri Rusya'nın müttefiki olmadıklarını, yanlarında da durmayacaklarını söyledi. Paşinyan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

''Ukrayna konusunda Rusya’nın müttefiki olmadığımızı söyledim. Gerçek de bu. Ancak şunu da belirtmek isterim ki ABD, Fransa ya da diğer ortaklarımızla olan güvenlik işbirliğimiz, diğer güvenlik ortağımızı hedef almamaktadır.''

Paşinyan'dan Putin'i kızdıracak açıklamalar: Müttefik değiliz - 1. Resim

NATO üyeliğine ilişkin de açıklamalar yapan Paşinyan, Rusya’nın kabul edilemez olarak nitelendirdiği NATO üyeliğini düşünme niyeti olmadığını belirterek, ''NATO üyeliği tartıştığımız ya da tartışacağımız bir konu değil'' dedi. Paşinyan, Ermenistan’ın Rusya liderliğindeki Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü’nde kalıp kalmamayı değerlendirdiğini tekrarladı.

''AZERBAYCAN İLE KALICI BARIŞ KONUSUNDA ISRARCIYIZ''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İham Aliyev’in sınırların belirlenmesine ilişkin açıklamalarına rağmen kalıcı bir barış anlaşması imzalanması konusunda kararlı olmasını umduğunu söyleyen Paşinyan, “Geçen yılın sonunda, nihayet kesin bir anlaşma metnine çok yakın olduğumuz görülüyordu” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...