Tgrt Haber

Esad ile BM anlaşmaya vardı: Yardımlar Türkiye'den gidecek

14 Şubat 2023 09:16 - Güncelleme : 14 Şubat 2023 09:37
Esad ile BM anlaşmaya vardı: Yardımlar Türkiye'den gidecek

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin en çok etkilediği ülke Suriye'ye yardım gitmesi için Birleşmiş Milletler ve Suriye lideri Beşar Esad anlaştı. Acil yardım çağrısında bulunan ülkeye Türkiye üzerinden yardım gidecek.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen korkunç depremler büyük bir felakete neden olurken Suriye​'de de binlerce kişi hayatını kaybetti. Suriye'de özellikle muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde meydana gelen depremlerin ardından Şam yönetiminin yardımlara sıcak bakmaması ve yavaş hareket etmesi muhaliflerin tepkisini çekerken dün gece gerçekleşen bir anlaşma ile yardımlar konusunda uzlaşmaya varıldı.

TÜRKİYE'DEN YARDIM GİDECEK

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Birleşmiş Milletler’in ülkenin kuzeybatısındaki yardımların geçmesi konusunda ikna edildiğini ve 3 ay boyunca iki sınır kapısından yardımların geçebileceğini söyledi. Bab-el Hava ile Al Ra’ee sınır kapılarının kullanılacağı belirtildi.

Esad ile BM anlaşmaya vardı: Yardımlar Türkiye'den gidecek

Deprem​ sonrasında bölgede bulunan Birleşmiş Milletler’in üst düzey isimlerinden Martin Griffiths’in Suriye lideri ile Şam’da bir araya geldiği belirtilirken Griffiths’in bölgede yaşananlar ile ilgili bilgi verdiği ve kapalı kapılar arkasında ikna ettiği kaydedildi.

Guterres, “6 Şubat’taki depremde ölenlerin sayısı artarken, gıda, sağlık hizmeti, güvenlik, barınma ve kış ekipmanları gibi hayat kurtaracak malzemeler bir an önce bölgede etkilenen milyonlarca insana ulaşmalı. Bu sınır kapılarını açmak yardımın daha hızlı ulaşmasını sağlayacaktır” dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...