Tgrt Haber

Eşinin iş tulumunu senelerce yıkaması ölümüne neden oldu! Aynı kaderi paylaştılar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
04 Temmuz 2024 11:37 - Güncelleme : 04 Temmuz 2024 12:27
Eşinin iş tulumunu senelerce yıkaması ölümüne neden oldu! Aynı kaderi paylaştılar

Galler'in başkenti Cardiff'teki bir elektrik santralinde çalışan David Davies, 10 yıl önce kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Senelerce eşinin iş tulumunu düzenli olarak yıkayan Joan Davies de eşinin kaderini paylaştı. Ailenin oğlu, şirkete dava açtı ve kazandı.

Galler'in başkenti Cardiff'te 3 çocuk annesi Joan Davies, 30 sene boyunca elektrik santralinde çalışan eşi David'in iş tulumunu düzenli olarak yıkadı. David'in işi nedeniyle tulumunu kaplayan asbest, kanser​ olup hayatını kaybetmesine neden oldu, eşi Joan da aynı kaderi paylaştı. 

Eşinin iş tulumunu senelerce yıkaması ölümüne neden oldu! Aynı kaderi paylaştılar - 1. Resim

ÖLÜMCÜL ASBEST EVE YAYILDI

Isıya dayanıklı olması nedeniyle popüler bir mineral olarak bilinen asbestin kansere yol açması nedeniyle hayatını kaybeden çiftin çocukları, olayı mahkemeye taşıdı. Çiftin çocuklarına göre, babaları işten eve geldiğinde ölümcül asbest, eve yayılıyordu. Joan'ın senelerce asbestli tulumu yıkaması da farkında olmadan ölümüne neden oldu. 

Eşinin iş tulumunu senelerce yıkaması ölümüne neden oldu! Aynı kaderi paylaştılar - 2. Resim

AYNI KADERİ PAYLAŞTILAR

David, akciğer zarında oluşan ve günümüzde asbestle bağlantısı bulunan bir kanser türü olan mezotelyoma nedeniyle 89 yaşında öldü. David'den 10 yıl sonra ise aynı hastalık yüzünden Joan hayatını kaybetti.

Eşinin iş tulumunu senelerce yıkaması ölümüne neden oldu! Aynı kaderi paylaştılar - 3. Resim

ŞİRKETE DAVA AÇTI, KAZANDI

Çiftin oğlu Jeff, şirkete tazminat davası açtı ve kazandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Jeff, şunları söyledi:

"Uzun ve zorlu bir yol oldu ama ailemiz sonunda annemizin asbeste maruz kaldığına dair gerçeği öğrendi. Onu geri getiremese de olanların ortaya çıkarılmasının ikisi için de çok şey ifade edeceğini biliyorum.''

"Sanırım herkes bunu söylüyor ama annem ve babam gerçekten harika insanlardı. İkisinin de aktif ve üretken hayatları vardı. Kendileri ve aileleri için harika bir hayat kurmak adına çok çalıştılar ve bu korkunç kanseri hak etmediler."

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...