Tgrt Haber

Eski dostların arası açıldı! Netanyahu'dan Biden'a sert sözler

30 Mart 2023 11:31 - Güncelleme : 30 Mart 2023 11:39
Eski dostların arası açıldı! Netanyahu'dan Biden'a sert sözler

İsrail'de tartışmalı yargı yasasının ertelenmesiyle sokakların tansiyon düştü ancak ABD ve İsrail arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. ABD Başkanı Biden'ın "bu yolda devam edemezler" açıklamasına tepki gösteren İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail, dış baskılara göre karar veren bir ülke değil" çıkışını yaptı.

İsrail'de Binyamin Netanyahu​ önderliğindeki hükümetin tartışmalı yargı düzenlemesini ertelemesinin ardından sokak gösterileri sona ererken siyasi arenadaki gerilimin dozu da düştü. Buna karşın ABD ile İsrail hükümeti arasındaki demeç savaşı devam ediyor, ABD Başkanı Joe Biden​, Netanyahu yönetiminin yasa ile ilgili ısrarını "Bu yolda devam edemezler"  şeklinde yorumlamış, düzenleme ile ilgili endişe duyduğunu söylemişti. Bidan, Netanyahu'yu Washington'a davet edip etmeyeceği sorusuna ise "yakın zamanda değil" cevabını verdi.

CEVAP SOSYAL MEDYADAN GELDİ

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi, "İsrail, kararlarını en iyi dostları da dahil olmak üzere dış baskılara göre değil, halkının iradesiyle veren egemen bir ülkedir” dedi.

İsrail'in iktidar ortağı, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de Biden'a, "İsrail, ABD bayrağındaki yıldızlardan biri değildir" ifadeleriyle tepki göstermişti. Eski İsrail Savunma Bakanı ve muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi Başkanı Benny Gantz ise ABD Başkanı Joe Biden​'ın açıklamasında İsrail hükümetine uyarı mesajı olduğunu belirtti.

Öte yandan düzenlemenin ertelenmesinin ardından müzakereler de başladı. Daha önce tasarının çekilmesini isteyen İsrail Cumhurbaşkanı Herzog müzakerelerin ikinci gününde muhalefet temsilcileri ile bir araya geldi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...