Tgrt Haber

İsrail'de tansiyon düşmüyor! Netanyahu’nun oğlunun 'fon' iddialarına Biden tepki gösterdi!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Mart 2023 06:18 - Güncelleme : 29 Mart 2023 06:24

Son dakika haberi: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu, ‘yargı reformu’ protestolarını ABD’nin fonlandığını iddia etmesine Biden cevap verdi. ABD Başkanı Biden ABD’nin Yahudilere yönelik pozisyonlarını hatırlatarak “Müdahale etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail’de ‘yargı reformu’ ülkeyi ayağa kaldırdı. Muhalefetin ve iktidardaki İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kabinesinde tepkilere yol açan ve binlerce İsraillinin meydana indiği protestolar​ dünya gündemine oturdu. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog hükümete ‘iç savaş’ tehlikesini hatırlatarak çağrıda bulundu. Daha fazla diremeyen Netanyahu eylemlere yol açan reformu askıya aldı.  

NETANYAHU’NUN OĞLU ABD’Yİ SUÇLADI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​'nun oğlu Yair Netanyahu, ülkedeki protestoların ABD​ Dışişleri Bakanlığı tarafından fonlandığını, amacın "hükümeti devirmek ve İranlılarla anlaşma yapmak" olduğunu öne sürdü.

BIDEN’DAN NETANYAHU’YA ÇAĞRI

Yair Netanyahu’nun sözlerine ABD Başkanı Joe Biden da cevap verdi. İsrail’in demokrasisi ile endişelenip endişelenmediği sorusuna Biden, "İsrail'in birçok güçlü destekçisi gibi ben de çok endişeliyim" cevabını verdi. İsrail'in zor bir süreçten geçtiğini ve bunu halletmeleri gerektiği görüşünü paylaşan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yargı reformu​ düzenlemesinden vazgeçmesini umduğunu söyledi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Biden, "Bu yolda devam edemezler. Bunu bir nevi netleştirdim" diyerek, Netanyahu'nun gerçek bir uzlaşma sağlayacak şekilde hareket etmesini umduğunu kaydetti. Netanyahu'yu Washington'a davet edip etmeyeceğine ilişkin soruyu Biden, "Hayır, yakın zamanda değil" şeklinde cevapladı. Biden, Netanyahu'yla telefonda konuşmadığını, ona ilgili mesajını ülkesinin İsrail'deki büyükelçisi yoluyla ilettiğini söyledi. Biden, ABD'nin İsrail'in iç işlerine müdahil olduğuna ilişkin söylemlerle ilgili ise "Müdahale etmiyoruz. Bu husustaki pozisyonumu biliyorlar. Amerika'nın pozisyonunu biliyorlar. Amerikan Yahudilerinin pozisyonunu biliyorlar" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...