Tgrt Haber

Eski İsrail Başbakanı Lapid'den basına skandal talep: Objektif olmayın

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
25 Ekim 2023 06:46 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 07:20
Eski İsrail Başbakanı Lapid'den basına skandal talep: Objektif olmayın

Eski İsrail Başbakanı Lapid, ülkesinin Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırısını haberleştiren Batı medyasına skandal bir sansür çağrısında bulunarak, "Uluslararası medya objektif olursa, iki tarafı da gösterirse Hamas'a hizmet eder" dedi!

İsrail'in Gazze​'deki sivil halka yönelik korkunç bombardımanı, çatışmaların 19. gününe girilirken tüm şiddetiyle sürüyor. Her gün çoğu çocuk yüzlerce Filistinli, İsrail ordusunun saldırılarıyla hayatını kaybederken Batı dünyası, kanlı cinayetler karşısında üç maymunu oynamaya devam ediyor

Buna karşın dünyanın gözü önünde yaşananlara rağmen, mağdur rolünü oynamaya devam eden İsrail, daha da fazlasını talep ediyor.

Eski Başbakanı Yair Lapid​, İsrail ile Hamas​ arasındaki çatışmaların medyada ele alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada Batı basınından kendi lehlerine sansür uygulamasını açıkça talep etti.

"KORKAKLIK VE TEMBELLİK" SUÇLAMASI

Çatışmanın Batı medyasıdaki yansımalarını eleştiren Lapid, "Uluslararası medya objektif olursa Hamas'a hizmet eder. İki tarafı da gösterirse Hamas'a hizmet eder. Bana göre, medya sadece hikayenin iki tarafını da anlattığını iddia edemez. Bunu yaparlarsa bu, sadece Hamas'ın tarafından hikayeyi anlatmak olur. Bu, korkakça ve tembelce." ifadelerini kullandı.

Bunun, Filistinliler​ de dahil olmak üzere kurbanlara bir hakaret olduğunu iddia eden Lapid, ayrıca bunun gazeteciliğin temelde ne olduğuna ilişkin fikre de hakaret teşkil ettiğini öne sürdü.

"YALANCILIK" İDDİASI

Lapid, 31 yıl gazetecilik yaptığını belirterek, "İsrail'in eleştirilmesiyle sorunum yok ama bir tarafın yalan söylediğini, bir tarafın da gerçekleri doğrulamak için her türlü çabayı gösterdiğini bildiğinizde, en azından, yalanlara hiç bitmeyen bir platform sunmamanızı bekleyebiliriz" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...