Tgrt Haber

Fabrika havaya uçtu! Otomobil devi üretimi durdurdu...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Ekim 2023 10:01 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 10:02
Fabrika havaya uçtu! Otomobil devi üretimi durdurdu...

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota Motor, parça tedarikçisinin fabrikasında yaşanan patlama nedeniyle üretimini durdurdu. Fabrikanın ne zaman faaliyete geçeceğine dair bir bilgi paylaşılmadı.

Yollarda çok sayıda modeli olan ve verilere göre de dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden biri olan Toyota​ Motor'un parça tedarikçilerinden biri olan Chuo Spring Co. firmasına ait fabrikada büyük bir patlama​ meydana geldi.

YARALILAR VAR

Fabrikada bulunan işçilerden ikisinin yaralandığı aktarılırken patlamada, tesisteki kurutma fırınlarına hasar aldığı bildirildi. Japon üretici Toyota, patlamanın ardından yaptığı açıklamada,  tedarik sıkıntısı nedeniyle, Japonya​'daki 6 fabrikasındaki 10 üretim hattının geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

ÜRETİM HATTINDAN 2 MODEL ÇIKIYOR

Açıklamada, üretim hatlarının ne zaman faaliyete geçeceği hakkında bir bilgiye yer verilmedi. Patlamadan olumsuz etkilenen üretim hatlarının Toyota'nın Land Cruiser ve RAV4 modellerine ait olduğu bildirildi.

WOLKSWAGEN DE ÜRETİMİ DURDURMUŞTU

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda Alman otomobil devi Volkswagen'in de bilgisayar sisteminde büyük bir arıza meydana gelmişti. Ağdaki kesinti sonucu fabrikalarda üretim durdurulmuş, durumun sadece Almanya'yı değil Avrupa'nın diğer ülkelerini de etkilediği aktarılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...