Tgrt Haber

Filistin Dışişleri Bakanı, felaketin acı tablosunu gözler önüne serdi: Gazze dünyanın en büyük mezarlığı oldu

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2023 19:58 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 20:16
Filistin Dışişleri Bakanı, felaketin acı tablosunu gözler önüne serdi: Gazze dünyanın en büyük mezarlığı oldu

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail’in katliama yol açan saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nin dünyanın en büyük açık hava hapishanesinden, en büyük açık mezarlığına dönüştüğünü söyledi.

İsrail’in abluka altındaki Gazze​'de sivilleri hedef alan saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, sivillerin sığındığı hastanelerden sonra camileri de hedef aldı.

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının Sabra Camii​'ne ibadet edildiği sırada gerçekleştirdiği hava saldırısında en az 50 kişi hayatını kaybetti.

Filistin​ Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail’in saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nin dünyanın en büyük açık hava hapishanesinden, en büyük açık mezarlığına dönüştüğünü söyledi.

Ramallah’ta Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile bir araya gelen Maliki, Yunan mevkidaşına, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırıları hakkında bilgi verdi.

'FİLİSTİN HALKI SOYKIRIMA MARUZ KALDI'

İsrail’in Gazze Şeridi’nde geniş çaplı ve sistematik bir şekilde çocuk, kadın ve yaşlıları öldürdüğünü vurgulayan Maliki, Gazze’nin her yerini hedef alan büyük yıkımlarla Filistin halkının açlığa, zorunlu göçe ve soykırıma maruz kaldığına dikkati çekti.

Gazze'de insan yaşamının ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini vurgulayan Maliki, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin ihlallerini artırması nedeniyle şartların oldukça zor olduğunu ifade etti.

Maliki, Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin yetersizliğine işaret ederek, yaralıların Gazze dışındaki hastanelere nakledilmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

MALİKİ, ULUSLARARASI TOPLUMA SESLENDİ

Uluslararası topluma seslenen Maliki, "İsrail’in devam eden soykırımını durdurmak, uluslararası toplumun üzerine düşen ahlaki bir görevdir." ifadesini kullandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis de Gazze Şeridi’nde sivillerin hedef alınmaması, rehinelerin serbest bırakılması ve yaralıların Gazze dışındaki hastanelere nakledilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...