Tgrt Haber

Filistinli bakandan çarpıcı iddia: İsrail, Gazze'yi fosfor bombasıyla vurdu

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
10 Ekim 2023 20:52 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 21:20
Filistinli bakandan çarpıcı iddia: İsrail, Gazze'yi fosfor bombasıyla vurdu

İsrail, Gazze'de sivillerin de bulunduğu birçok noktayı bombardımana tuttu. Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde nüfusun yoğun olduğu bölgelere düzenlediği saldırılarda fosfor bombası kullandığını bildirdi. İsrail'in saldırıları sonrası hayatını kaybeden Filistinli sayısı 800'e ulaştı.

Hamas​'ın Aksa Tufanı​ operasyonuna karşı savaş başlatan İsrail, Gazze​'de sivillerin de bulunduğu birçok noktayı bombardıman yağmuruna tuttu. İsrail'in saldırıları sonrası hayatını kaybeden Filistinli sayısı 800'e ulaştı.

Filistin​ Dışişleri Bakanlığı ise İsrail'in Filistinlilere karşı uluslararası yasaklı olan beyaz fosforunu kullandığını açıkladı.

'FOSFOR BOMBASI GAZZE'DE KULLANILDI'

Filistin Dışişleri Bakanlığının  sosyal medya platformu hesabından yapılan açıklamada, İsrail'in fosfor bombasını Gazze'nin kuzeyindeki Kerame bölgesinde kullandığı aktarıldı.

Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med) Başkanı Rami Abdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail askeri güçlerinin Gazze kentinin kuzeybatısında nüfusun yoğun olduğu bölgelerde fosfor silahlarını kullandığını belirtti.

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) de daha önceki raporlarında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında fosfor kullandığını açıklamıştı.

İsrail'den ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL'İN SALDIRISINDA İKİ GAZETECİ ÖLDÜ

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırısında iki gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gazze'deki AA muhabirinin hastane kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Filistinli gazeteciler Said et-Tavil ve Muhammed Subh İsrail hava saldırısında yaşamını yitirdi. Subh ve et-Tavil'in cenazesi, Gazze kentinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Filistinli bakandan çarpıcı iddia: İsrail, Gazze'yi fosfor bombasıyla vurdu

FOSFOR BOMBASI NEDİR?

Fosfor bombası, beyaz fosfor adı verilen kimyasal bir madde içeren bir patlayıcı silahtır. Yangın silahı olarak beyaz fosfor, "1980 Konvansiyonel Silahlar Konvansiyonu" kapsamına girmektedir. Bu konvansiyon yangın silahlarının sivil halk üzerinde veya hava saldırılarında sivillerin yoğun olarak bulunduğu yerlerde kullanılmasını yasaklamaktadır.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...