Tgrt Haber

Filistinli küçük kız, kutlamalara tepki gösterdi: Biz roket altında yaşarken, dünya yılbaşında havai fişekler atıyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Ocak 2024 17:47 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 17:54
Filistinli küçük kız, kutlamalara tepki gösterdi: Biz roket altında yaşarken, dünya yılbaşında havai fişekler atıyor

İsrail’in saldırısı altında Gazze Şeridi'nde hayatta kalma mücadelesi veren Filistinli Houria Abu Issa, dünya genelinde yapılan yılbaşı kutlamalarına isyan etti. Filistinli çocukların roket altında yaşam mücadelesi verdiğini belirten Issa, "Dünya yılbaşını kutlamalar ve havai fişeklerle, mutlu bir atmosferde kutluyor” dedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları tüm şidddetiyle devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında gökyüzü 2024 yılı kutlamaları nedeniyle havai fişekler ve ışık şovlarıyla renklenirken, Gazze'de gökyüzü siviilerin üzerine yağan bombalarla aydınlanıyor.

"FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR ROKET ALTINDA YAŞIYOR"

Yılın ilk gününde de işgalci İsrail ordusunun saldırıları sürerken, Gazze Şeridi’nin merkezindeki Maghazi Mülteci Kampı’nda yaşayan Houria Abu Issa adlı Filistinli çocuk, “Geçen yıl buraya gelene kadar sürekli bir yerden başka bir yere sürüldük. Filistinli çocuklar roket altında yaşarken, dünya yılbaşını kutlamalar ve havai fişeklerle, mutlu bir atmosferde kutluyor” ifadeleriyle yılbaşı kutlamalarına tepki gösterdi.

"UMARIM SAVAŞ SONA ERER"

Kampta yaşayan Gazzeli çocuk Ahmed Abu Ghossein ise “Geçen yıl bombardımana maruz kaldık. Füzeler yüzünden evimizden kaçtık. Güvenli bir yer aramak için Maghazi Kampı’na kaçtık” ifadelerini kullandı. Ghossein konuşmasını, “Umarım savaş sona erer ve evlerimize sağ salim döneriz” ifadeleriyle tamamladı.

Maghazi Mülteci Kampı’ndaki Filistinliler için ekmek pişiren Ebu Ali El-Salhat ise, “Dün, yılın son gününde yakındaki cami bombalandı ve şarapnel parçaları buraya kadar sıçradı. İşçilerden biri yaralandığı için işi durdurmak zorunda kaldık” dedi.

Filistinli küçük kız, kutlamalara tepki gösterdi: Biz roket altında yaşarken, dünya yılbaşında havai fişekler atıyor

"GAZZE'DE BARIŞIN HAKİM OLMASINI UMUYORUM"

Savaş nedeniyle halkın durumunun çok kötü olduğunu belirten El-Salhat, “Savaşın bitmesini, yıkımın sona ermesini, yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesini ve Gazze Şeridi’nde barışın hakim olmasını umuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...