Tgrt Haber

Filistinlilere tehdit broşürleri: Savaş istediniz o zaman Büyük Felaket'e hazır olun!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Haaretz, El Hurra, Independent
29 Ekim 2023 11:07 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 11:43
Filistinlilere tehdit broşürleri: Savaş istediniz o zaman Büyük Felaket'e hazır olun!

İsrail'in abluka altına alıp bombaladığı Gazze'de insani felaketin boyutu her geçen gün artarken halk, bir de broşürler dağıtılarak tehdit ediliyor. Arapça yazılan broşürlerde, ''Savaş istediniz o zaman Büyük Felaket'e hazır olun'' başlığı yer alıyor...

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar 23 gündür sürerken Gazze'de her geçen dakika siviller hayatını kaybediyor. The Guardian gazetesi, annelerin, çocuklarının cesetlerinin karışmaması için bacaklarına isimlerini yazdığını haberleştirmesinin ardından ABD'nin finanse ettiği Arapça uydu kanalı El Hurra'dan gazeteci Wissam Yasin ise bölgedeki insanlık krizini anlattı:

''Halk eski yöntemlere döndü. Burada odunla yemek pişiriyorlar, hatta mobilyaları yakıt olarak kullanıyorlar. Dün bir grubun UNRWA deposundan birine gidip un çaldığını duydum. İnsanlar arabalarda, hastanelerin içinde, yani sığınabilecekleri her yerde uyuyorlar.''

YARDIMLAR İHTİYACIN ÇOK ALTINDA

İsrail askeri sözcüsü Al Jazeera'ya, Gazze'nin güneyindeki 'insani çabaların' bugün artacağını söyledi. Sözcü konu ile ilgili herhangi bir ayrıntı vermedi. Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana, Mısır kontrolündeki Refah sınır kapısından kuşatma altındaki bölgeye 87 kamyonun girmesine izin verildi. Ancak bu yardımlar bölgenin ihtiyacının çok altında.

Üstelik Tel Aviv yönetimi, yakıtın halka yardım amacıyla değil Hamas militanları tarafından savaşta kullanılacağını savunuyor.

Filistinlilere tehdit broşürleri: Savaş istediniz o zaman Büyük Felaket'e hazır olun!

FİLİSTİNLİLERE TEHDİT BROŞÜRLERİ DAĞITILIYOR

Gazze'de bombardımanlar gece gündüz sürerken, İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik tehditler içeren broşürler dağıtıldığını açıkladı.

"Savaş istediniz o zaman Büyük Felaket'e hazır olun" başlıklı Arapça broşürlerde, Filistinlilerden Ürdün'e gitmeleri, kendi rızalarıyla Batı Şeria'yı terk etmemeleri halindeyse zorla bölgeden atılacakları ifade edildi. 

Haberde, broşürlerin Batı Şeria'daki Deir İstiya şehrinde yer alan Yahudi yerleşim bölgesi Ariel'in yakınında Filistinli çiftçilerin tarlalarının olduğu bölgelerde görüldüğü bildirildi. Kimin bıraktığı tespit edilemeyen broşürlerde şu tehditlere yer aldı:

''Bu ülkeyi yok etmek isteyen katil ve IŞİD gibi hareket eden şeytani Hamas örgütü savaş ilan ederek, çocukları ve yaşlıları katlederek tarihteki en büyük hatasını yaptı. 1948'deki gibi bir Büyük Felaket istediniz, biz de yakında başınıza büyük bir felaket getireceğiz.''

Öte yandan "Nakba" diye de bilinen Büyük Felaket, 1948'deki Arap-İsrail savaşının ardından bağımsız İsrail devletinin kurulması, akabinde en az 800 bin Filistinlinin topraklarından sürülmesini ve tekrar dönmelerine izin verilmemesini ifade ediyor.

Kaynak: Haaretz, El Hurra, Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...