Tgrt Haber

Fransa alarma geçti: Bu gece evden çıkmayın! Binlerce personel sahada

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Kasım 2023 11:47 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 11:47
Fransa alarma geçti: Bu gece evden çıkmayın! Binlerce personel sahada

Fransa'da Ciaran Fırtınası nedeniyle yetkililer alarma geçti. Binlerce itfaiye personelinin sahada olacağı fırtına öncesi ekipler, vatandaşlarından gece saatlerinde evlerinden çıkmamalarını istedi.

Fransa​, bu geceden itibaren Ciaran Fırtınası'nın etkisi altına girecek. Fırtınanın özellikle Fransa'nın kuzeybatısındaki Bretonya ve Normandiya bölgelerinde etkili olacağı bildirildi. Ciaran Fırtınası'nın çok sert bir şekilde vuracağı kentler için yetkiler alarm durumuna geçti.

"BU GECE EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN"

Ülke genelinde vatandaşlara "Bu gece evlerinizden çıkmayın" uyarısı yapıldı. Darmanin, Bretonya ve Normandiya'da 3 bin 200 itfaiye personelinin fırtına boyunca sahada görevde olacağı bildirdi. Kıyı kesimlerindeki 16 yerleşim yerinde uyarı seviyesi "turuncu"ya yükseltildi.

HIZI 170 KM'Yİ BULACAK!

Hızı saatte 170 kilometreyi bulan fırtınanın, Bretonya ve Normandiya kıyılarında boyu 10 metreyi bulan dalgalara yol açabileceği belirtiliyor. Birleşik Krallık, İrlanda, Fransa ve İber Yarımadası'nı etkilemesi beklenen Ciaran Fırtınası sebebiyle sağanak ve sel uyarıları yapıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...