Tgrt Haber

Fransa'da çocuğu öldüren polisin savunması olayları alevlendirebilir: Kafana kurşun yiyeceksin

06 Temmuz 2023 16:35 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 16:56
Fransa'da çocuğu öldüren polisin savunması olayları alevlendirebilir: Kafana kurşun yiyeceksin

Fransa'yı yangın yerine çeviren 17 yaşındaki Nahel'in polis tarafından öldürülmesi olayına dair ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Ateş eden polis memuru Florian M.,  Nahel'in vücudunun üstünü değil altını hedef aldığını iddia ederek kendisini savundu.

Fransa​'da polis kurşunuyla ölen 17 yaşındaki Nahel'in hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolar çatışmaya dönüştü. Yürütülen soruşturma kapsamında polis memuru Florian'ın gözaltı ifadesine ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı.

Trafik kurallarını ihlal ettikleri için Nahel ve arkadaşlarının otomobilini durdurmak istediğini söyleyen polis memuru Florian, "Trafik kurallarını ihlal ederek araç sürdüklerini görünce durdurmak istedim. Gençler kaçtı, kaçarken ters yöne girdiler, biri bisikletli diğeri yaya iki kişiye az daha çarpıyorlardı." iddiasında bulundu.

Aracı takip ettiklerini söyleyen polis memuru, "Mercedes trafikte sıkıştığı için durmak zorunda kaldı. Motorumuzdan inip aracın yanına geldik, beylik tabancalarımızı çıkartıp şoföre doğrulttuk, aracı durdurması için cama vurduk." dedi.

''KAFANA BİR KURŞUN YİYECEKSİN''

Olayı soruşturan ekip, olay yerinden geçerken videoya alan kişinin görüntülerini inceledi ve polis ile Nahel'in bulunduğu araçtaki gençlerle konuşması gün yüzüne çıktı. Yayınlanan konuşmalarda gençlere aracı durdurmasını söyleyen polislerden birinin "Kafana bir kurşun yiyeceksin" dediği duyuluyor. Kayıtta polislerin aracı durdurması için "Kes, kes" dediği ve ateş sesinin ardından araçtan 5-6 klakson sesi ve motordan vuruntu sesi geldiği duyuluyor.

"DENGEMİ KAYBETTİM"

Amacının ateş etmek olmadığını söyleyen polis memuru ifadesinde "Nahel'in vücudunun üstünü değil altını hedef aldım ancak aracın hareket etmesi üzerine dengemi kaybettim." iddiasında bulunuyor.

Fransa'da çocuğu öldüren polisin savunması olayları alevlendirebilir: Kafana kurşun yiyeceksin

Polis memurunun ifadesiyle ilgili tutarsızlıklar olduğu belirtiliyor.

TUTUKLULUK HALİ UZATILDI

Polis memuru hakkındaki geçici tutukluk hali uzatıldı. Serbest bırakılması halinde banliyölerin yeniden alevleneceği kaygısıyla uzatılmış. Avukatı da şimdi "içerde dışardan daha güvende" dedi. Polisin güvenlik nedeniyle tecrit hücresinde tutulduğu belirtiliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...