Tgrt Haber

Fransa'da eylemciler 'Mona Lisa grevde' sloganları ile Louvre Müzesi'nin girişini kapattı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Mart 2023 13:14 - Güncelleme : 27 Mart 2023 13:22

Son dakika haberi: Fransa’da hükümetin tartışmalı emeklilik reformu ülkede büyük protesto gösterilerinin fitilini ateşledi. Polis ve eylemcilerin sık sık karşı karşıya kaldığı gösterilerde onlarca kişi gözaltına alındı. Eylemlerin devam ettiği bugünlerde protestocular Paris'teki Louvre Müzesi'nin girişini kapattı.

Fransa​'da hükümetin emeklilik​ yaşını 2 yıl yükselten yasa tasarısını oylanmadan Meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta patlak veren gösteriler sürüyor. Gösterilere sert müdahale eden polislerle göstericiler arasında ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşanıyor. Ülke genelinde 16 Mart'tan bu yana düzenlenen protestolarda binden fazla kişi gözaltına alındı.

LOUVRE MÜZESİ’NİN GİRİŞİNİ KAPATTILAR

Başkent Paris'te bir araya gelen yüzlerce protestocu, dünyanın en büyük sanat müzesi olduğu belirtilen Louvre Müzesi'nin girişini kapattı. Genel Emek Konfederasyonunun (CGT) bayraklarını taşıyan protestocular "Mona Lisa grevde", "Daha az çalış, daha fazla yaşa" ve "Geri adım atmayacağız" sloganları attı.

Louvre Müzesi'nin resmi sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, "Fransa'daki grevler nedeniyle, müze bu sabah açılamayacaktır. Neden olduğumuz rahatsızlık için özür dileriz. Anlayışınız için teşekkürler" ifadeleri kullanıldı.

Fransa'da eylemciler 'Mona Lisa grevde' sloganları ile Louvre Müzesi'nin girişini kapattı!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...