Tgrt Haber

Bir skandal da Fransa'dan... Kadın futbolculara başörtüsü takma yasağı onandı

29 Haziran 2023 20:10 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 21:43
Bir skandal da Fransa'dan... Kadın futbolculara başörtüsü takma yasağı onandı

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı, Hollanda'da kadın polislere başörtüsü yasağından sonra bir skandal da Fransa'dan geldi... Mahkeme, Fransa Futbol Federasyonu'nun kadın futbolcularının maçlarda başörtüsü takma yasağını onadı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli kendini bilmezin Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermesi ve Hollanda'da Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz'ün polis memurlarının dini sembol kullanmamasını içeren karar bahanesiyle başörtüsünü yasaklamasından sonra bir skandal da Fransa​'dan geldi..

FIFA​'NIN KARARINI HİÇE SAYDILAR

FIFA, 2014'te futbolcuların başörtüsü takmasına yönelik yasağı kaldıran kararı hiçe sayan Fransa’da en yüksek idari mahkeme, Müslüman kadın futbolcuların Fransa Futbol Federasyonu​'na (FFF) açtığı davada kararını verdi.

YASAĞI 'UYGUN VE ORATILI' BULDULAR

Mahkeme, FFF tarafından maçlarda futbolcuların başörtüsü takmasına yönelik getirilen yasağın “uygun ve orantılı” olduğuna karar verdi. Mahkemeden yapılan açıklamada, spor federasyonlarının müsabakalarda sporculara kıyafet konusunda tarafsızlık zorunluluğu getirilebileceği ve buna yetkisi olduğu ifade edildi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...