Tgrt Haber

Fransa'da PKK adına zorla adam ve para toplayan 11  terörist yargı önünde

07 Nisan 2023 10:55 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 11:06
Fransa'da PKK adına zorla adam ve para toplayan 11  terörist yargı önünde

PKK'nın dağ kadrosundan 11 terörist, Fransa'daki Kürt toplumundan "örgüt için şantajla para ve zorla eleman toplama" suçlarından yargı önüne çıkarıldı.

Avrupa'da terör örgütü PKK mensuplarının en çok yuvalandığı ülkelerden olan Fransa​'da Türkiye'nin sonucunu dikkatle takip ettiği bir dava görülüyor.  PKK'nın dağ kadrosundan oldukları öğrenilen 11 teröristin, Fransa​'daki Kürt toplumundan "terör örgütü için şantajla para ve zorla eleman toplama" suçlarından yargılanması başladı.

KAÇIRILAN KADIN SORUŞTURMA BAŞLATTI

AA'nın haberine göre Fransa​ Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı'ndan (Pnat), yapılan açıklamada, söz konusu kişilerin, "terörü finanse etme, şantaj, haraç alma ve zorla eleman toplama" suçlarından yargılandıkları davanın, Paris Adliyesinde 4 Nisan'da başlayan duruşmalarının sürdürğü ifade edildi.

Açıklamada yargılamanın 14 Nisan'a kadar süreceği vurgulanırken, davaya ilişkin ilk soruşturmanın Fransa'da bir kadının, terör örgütü PKK​'ya katılmak üzere kaçırılmasının ardından Haziran 2020'de açıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, yapılan teknik takiple söz konusu kadının, terör örgütü PKK​ tarafından dağa çıkarılmak için kaçırıldığı ve olaya dahil olan iki kişinin kimliklerinin tespit edildiği bildirildi.

KÜRT TOPLUMUNUN BAŞINA BELA OLDULAR

Soruşturma sırasında, Eylül 2020-Mart 2021 tarihlerinde, Fransa​'daki Kürt toplumundan terör örgütü PKK​ için "vergi" adı altında haraç toplandığının anlaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, ülkedeki Kürt toplumundan çok sayıda kişinin ifadesiyle de bu durumun teyit edildiği vurugulandı. Fransa​'nın güneyinde, terör örgütü PKK​'nın hiyerarşik yapılanmasını oluşturmak için başka Kürt gençlerin de bu kişiler aracılığıyla zorla alıkonulduğunun tespit edildiği de dile getirildi.

Ayrıca savcılık, terör örgütü PKK​'nın, Eylül 2020-Mart 2021 tarihlerinde, Marsilya ve Draguignan bölgelerinde yaşayan Kürt toplumundan zorla topladığı para miktarının, yaklaşık 2 milyon euro olduğu belirtildi.

11 teröristtten 4'ü tutuklu, 7'si elektronik kelepçeyle ev hapsinde veya adli gözetim altında bulunduğu ifade edilirken 1 kişi ise firari.

Sonraki Haber Yükleniyor...