Tgrt Haber

PKK'lı teröristlere madalya rezaletine tepki: Fransa Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Mart 2023 16:36 - Güncelleme : 27 Mart 2023 17:15

Son dakika haberi: Fransa Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Büyükelçiye, Fransa Senatosu'nda eli kanlı terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerine verilen onur madalyası soruldu. PKK'lıların Fransa Senatosu'nda ağırlanmaları ve onur madalyasıyla ödüllendirilmelerinin kabul edilmediği ve olayın Türkiye tarafından kuvvetle kınandığı aktarıldı.

Türkiye​'nin tüm uyarılarına rağmen Fransa​'nın eli kanlı terör örgütü PKK​'ya desteğini kesmiyor. Fransa Senatosu'nda yine bir skandala imza atılarak, Nevruz dolayısıyla bir etkinlikte terör örgütü PKK'nın sözde komutanlaı Nuri Mehmud ile Ruksan Mihemed'e onur madalyası verilmişti. Sözde Suriye Özerk Yönetiminden bir heyet de aynı gün Fransa Senatosu'na ziyarette bulunmuştu.

Düzenlenen etkinliğe ilk tepkiyi Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği gösterirken bugün de Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve Türkiye'nin tepkisi güçlü şekilde iletildi.  

SKANDAL KUVVETLE KINANDI

Magro'ya, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG ile kadın kolları YPJ mensuplarının Fransa Senatosu'nda ağırlanmaları ve onur madalyasıyla ödüllendirilmelerinin kabul edilmediği ve olayın Türkiye tarafından kuvvetle kınandığı aktarıldı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE PRİM VERMEYİN!"

Ayrıca, Magro'ya Türkiye'nin, Fransız makamlarından terörle mücadele kapsamındaki beklentileri yinelendi. Bu çerçevede, Fransa'dan PKK'nın Suriye'deki uzantılarına uluslararası meşruiyet kazandırma çabalarına prim vermemesi istendi. Türkiye'nin sınırlarının ve Türk halkının güvenliği ile Suriye'nin birliği ve toprak bütünlüğünün korunmasını desteklemesi ve müttefiklik ruhuna uygun şekilde dayanışma sergilemesi, Fransa'dan talep edildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...