Tgrt Haber

Fransa’daki eylemlerde aşırı şiddet uygulayan polisler gözaltına alındı! 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Temmuz 2023 07:55 - Güncelleme : 19 Temmuz 2023 07:55
Fransa’daki eylemlerde aşırı şiddet uygulayan polisler gözaltına alındı! 

Son dakika haberi: Fransa’da 17 yaşındaki genç sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesi sonrası başlayan protestolarda aşırı şiddet uyguladıkları gerekçesiyle 7 polis gözaltına alındı. 

Fransa​ sokaklarını yangın yerine çeviren 17 yaşındaki Nael’in öldürülmesi dünya kamuoyunu uzun süre meşgul etti. Ülkenin dört bir yanında zaman zaman karşı karşıya gelen göstericiler ile polisler arasındaki tansiyon kameralara da yansıdı. Polisin uyguladığı şiddet sonrasında soruşturmalar gerçekleştirildi.

7 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Marsilya’da 2 Temmuz’da “kamu yetkilisince şiddet uygulandığı” gerekçesiyle 7 polis gözaltına alınırken biri daha sonra serbest bırakıldı. Şiddete maruz kalan Hedi isimli 22 yaşındaki genç 8 günlük iş göremezlik raporu alırken, 5 Temmuz’da bu olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hedi soruşturma kapsamında verdiği ifadede, olay günü bir plastik merminin kafasına isabet ettiğini ve polislerin kendisini dövdüğünü anlattı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan Hedi komaya girmiş ve birkaç saat sonra uyanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...