Tgrt Haber

Fransa'daki öğrencilerin barınma nöbeti: Barınma masrafı 15 bin lirayı geçti

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
28 Eylül 2023 10:04 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 14:33
Fransa'daki öğrencilerin barınma nöbeti: Barınma masrafı 15 bin lirayı geçti

Fransa'daki öğrenciler yetersiz barınma koşullarını protesto etmek için başta Ulusal Meclis binası olmak üzere birçok şehirde bir araya geldi. Çadırlar kuruldu ve seslerini duyurmak için ellerinden geleni yaptılar.

Fransa’da öğrenciler, yetersiz barınma​ koşullarını protesto etmek için Ulusal Meclis binası önünde çadırlar kurdu. Öğrenciler, 150 bin yeni öğrenci konutu inşa edilmesini istiyor. Fransa​'da öğrencilerin aylık bütçesinin yüzde 56'sı barınma masraflarına gidiyor. Fransa'da öğrenci sendikalarının verilerine göre; öğrenci yaşam maliyeti, bir önceki yıla göre yüzde 10'luk artış gösterdi.

Öğrenci Sendikası UNEF'in Genel Sekreteri Hania Hamidi, 15 Ağustos Salı günü Fransız radyosu Sud Radio'ya yaptığı açıklamada, hızla artan yaşam maliyetlerinin ülke genelinde "büyük bir öğrenci güvencesizliği yaratıyor ve aday öğrencileri üniversiteye başvurmaktan caydırıyor" dedi. Hamidi ayrıca her 10 öğrenciden 4'ünün geçinebilmek için günde en az bir öğünü atlamak zorunda kaldığını da ekledi. 

Fransa'daki öğrencilerin barınma nöbeti: Barınma masrafı 15 bin lirayı geçti

"Öğrenci konutları felaket bir durumda" diyen Hamidi, kamu konutlarına yönelik mali yardımın yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. Öğrencilerin sadece aylık kira masrafları ise 549 (15.822TL) euroya kadar çıktı. Öğrenciler 150 bin yeni öğrenci konutu inşa edilmesini talep etti.

ULUSAL MECLİS ÖNÜNDE PROTESTO

Üniversite öğrencileri durumu protesto etmek için çoğu şehirde bir araya geliyor. Dün Bordoux ve Lille kentlerinde kötü barınma koşullarını protesto eden üniversite öğrencileri, bugün de Fransa’nın başkenti Paris’te toplandı. Öğrenciler, Ulusal Meclis binasının önünde çadır kurdu. Öğrenciler seslerini duyurabilmek için okulların ve belediye binalarının önlerinde de toplanarak benzer eylemleri gerçekleştiriyor. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...