Tgrt Haber

Fransızların terör sevdası bitmiyor! Bu kez de PKK/YPG elebaşlarını ağırladılar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
13 Nisan 2023 09:43 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 09:59
Fransızların terör sevdası bitmiyor! Bu kez de PKK/YPG elebaşlarını ağırladılar

PKK üyelerini parlamentoda ağırlayarak madalya takan Fransızlar, bu olayın üstünden 1 ay geçmeden yeni bir skandala daha imza attı. Bu kez de iktidardaki Renaissance Partisi milletvekilleri, PKK/YPG elebaşlarıyla senatoda oturum düzenledi.

Fransa​, terör örgütü PKK/YPG'ye alenen destek vermeye devam ediyor. Eli kanlı örgütün üyeleri bu ülkede adeta cirit atıyor. Geçen ay terör örgütü PKK/YPG​ mensuplarının Fransa​ Senatosu'nda ağırlayarak onur madalyası veren Fransız milletvekilleri bu kez de PKK/YPG​ elebaşlarını ağırladı.

SARAH TANZİLLİ PAYLAŞTI 

İktidardaki Renaissance Partisi milletvekillerinden Sarah Tanzilli, skandal görüşmenin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Toplantıya ilişkin bilgi veren Tanzilli, törer örgütü üyelerinden "Fransa'daki Kürt Halk Koruma Temsilcileri ve Rojava temsilcisi" diye bahsetti.

https://twitter.com/sarah_tanzilli/status/1646203955498696713

Geçtiğimiz ay PKK/YPG​ mensuplarının Fransa​ Senato'sunda ağırlanması ve onur madalyası verilmesinin  ardından Türkiye​ , Fransa​'nın Ankara Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağırıp yaşananları kınamıştı.

PKK'DAN ALMANYA​ ÇAĞRISI

Öte yandan terör örgütü PKK, Almanya​'daki faaliyetlerine de hız verdi. Terör örgütünün, 15 Nisan'da Düsseldorf​'da geniş katılımlı bir eylem düzenlemeye hazırlandığı duyuruldu. Bu doğrultuda Avrupa genelinde faaliyet gösteren tüm PKK'lı derneklere eyleme iştirak etmeleri çağrısı yapıldı.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...