Tgrt Haber

Gafları ve unutkanlığıyla eleştirilen ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık raporu paylaşıldı

17 Şubat 2023 08:55 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 09:10
Gafları ve unutkanlığıyla eleştirilen ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık raporu paylaşıldı

Son zamanlarda sürekli olarak gafları ve tuhaf hareketleri nedeniyle eleştirilen ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık raporunu doktoru Kevin O'Connor paylaştı. O'Connor, Biden'ın sağlıklı ve dinç olduğunu, başkanlık görevlerini yerine getirmeye uygun olduğunu söyledi.

ABD​ Başkanı Joe Biden​, son zamanlarda bazı kelimeleri hatırlayamaması, skandal gaflara imza atması ve gideceği yolları karıştırmasıyla adından çok söz ettirdi. 80 yaşında olması nedeniyle de kamuoyunda başkanlık​ görevini tam olarak yerine getirip getiremeyeceği sıklıkla gündeme gelen Biden'ın sağlık​ durumuna ilişkin açıklamayı doktoru Kevin O'Connor​ yaptı.

Doktor O'Connor, Başkan Biden'ın rutin kontrollerinin yapıldığını, ''sağlıklı ve dinç, 80 yaşında olan bir erkek olan'' Biden'ın başkanlık, başkomutanlık, devlet başkanlığı gibi görevlerini yerine getirmeye uygun olduğunu belirtti.

''NÖROLOJİK BİR HASTALIĞA SAHİP DEĞİL''

Raporda, Biden'ın göğsünde oluşan bir lezyon sebebiyle biyopsi yapıldığı fakat henüz sonuçların çıkmadığı detayına da yer verildi. Başkan'ın diğer muayenelerinin normal olduğu aktarılan raporda, 'son derece ayrıntılı bir nörolojik muayene yapıldığı' da belirtildi ve parkinson gibi nörolojik bir hastalığa sahip olmadığı bildirildi.

Covid-19 hastalığı atlatan Biden'ın "uzun Covid" belirtileri de taşımadığı aktarılan raporda ayrıca, Başkan'ın sürekli boğazını temizlemesinin nedeninin ise midesindeki reflü olduğu kaydedildi.

YAKINDA ADAYLIĞINI DUYURABİLİR

ABD tarihinin en yaşlı başkanı olma unvanını taşıyan Biden, 2024 başkanlık seçimleri için "aday olma niyetinde" olduğunu söylemiş ancak henüz adaylığını resmen açıklamamıştı. Sağlık raporunun kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Biden'ın, yakın zamanda adaylığını duyurması bekleniyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...