Tgrt Haber

Gazze'deki ambulans saldırısı sonrası İsrail'den yine aynı bahane: Hamas üyesi zannettik

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
04 Kasım 2023 07:25 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 07:39
Gazze'deki ambulans saldırısı sonrası İsrail'den yine aynı bahane: Hamas üyesi zannettik

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bulunan Şifa Hastanesi'nin ana girişine düzenlediği saldırı sonrası skandal bir açıklamada bulundu. İsrail, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı, ambulansı Hamas üyelerinin kullandığını tespit ettiğini ileri sürerek gerçekleştirdiğini açıkladı.

İsrail ordusunun Gazze​'ye yönelik saldırıları 29 gündür aralıksız sürüyor. Hastane, mülteci kampı, okul derken şimdi de yaralıları taşıyan ambulans​ konvoyunu vurdu. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybederken İsrail ordusundan dehşete düşüren bir açıklama geldi.

KANLI SALDIRI​ SONRASI PİŞKİN AÇIKLAMA

Yayınlanan açıklamada, "Ambulans kullanılarak bir Hamas​ hücresinin kimliği belirlendi. Buna karşılık bir IDF uçağı, ambulans içinde faaliyet gösteren Hamas teröristlerini vurarak etkisiz hale getirdi. Gazze'deki bu bölgenin savaş alanı olduğunu vurguluyoruz. Siviller kendi güvenlikleri için sürekli olarak güneye doğru tahliyeye çağrılıyor." denildi.

Gazze'deki ambulans saldırısı sonrası İsrail'den yine aynı bahane: Hamas üyesi zannettik

KANLI AMBULANS KONVOYU SALDIRISI

İsrail'in Şifa Hastanesi giriş kısmına yönelik saldırısı, Mısır'da tedavi görmek üzere yaralıları taşıyan ambulans konvoyunun yola çıkacağı sırada gerçekleşti. Saldırı sonucu, yaralıları taşıyan ambulanslarda ciddi hasar oluştu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybederken 26 kişi de yaralandı.

3 BÜYÜK HASTANE HEDEF ALINDI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'de Şifa Hastanesi, Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi'nin çevresini vurduğu belirtildi. Açıklamada, saldırılarda ölenlerin ve yaralananların olduğu kaydedildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...