Tgrt Haber

İsrail'den vatandaşlarına benzeri görülmemiş uyarı: Gerekirse kimliğinizi gizleyin

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Kasım 2023 22:43 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 00:13
İsrail'den vatandaşlarına benzeri görülmemiş uyarı: Gerekirse kimliğinizi gizleyin

Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırıları nedeniyle dünya genelinde tepkilerin hedefi haline gelen İsrail'den vatandaşlarına benzeri görülmemiş bir uyarı geldi. İsraillilere ve Yahudilere yönelik saldırılarda artış olduğuna dikkat çeken İsrail Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına gerekirse kimliklerini gizleme çağrısı yaptı. Ayrıca İsraillilere birçok ülke için seyahat uyarısı yapıldı.

Gazze​'ye yönelik saldırıları nedeniyle dünyanın pek çok farklı bölgesinde protesto​ edilen İsrail'den dikkat çeken bir güvenlik uyarısı geldi. İsrail hükümeti, kendi vatandaşlarına yurt dışı seyahatlerini yeniden değerlendirmeleri, seyahat ederken de İsrail ve Yahudi sembollerini açıkça göstermekten kaçınmaları çağrısını yaptı.

İsrail Başbakanlığı Ulusal Güvenlik Merkezi ve İsrail Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin ortak yazılı açıklama yapıldı.

"YAHUDİ SEMBOLLERİNİ GÖSTERMEYİN"

İsrail’in Gazze’ye saldırıları nedeniyle "İsraillilere ve Yahudilere yönelik şiddet olaylarının ve antisemitizmin dünya genelinde arttığı" ifade edilen açıklamada, İsraillilerden seyahatleri sırasında önlemlerini artırmaları istendi.

Gösteri ve protestolardan uzak durulması, tetikte olunması ve etrafta olup bitenlere dikkat edilmesi tavsiye edilen açıklamada, İsraillilerden, 'İsrail ve Yahudi sembollerini açıkça göstermekten kaçınmaları' istendi.

BİRÇOK ÜLKEYE SEYAHAT UYARISI

Açıklamada, "seyahat uyarısı olmayan ülkelerde bile seçilen destinasyonda İsrail'e yönelik protestoların ve şiddet gösterilerinin var olup olmadığının doğrulanması" için çağrı yapılarak, "bu olayların, seyahat uyarısı olmayan ülkeler dahil dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştiği" vurgulandı.

"Ulusal Güvenlik Merkezi, bu günlerde yurt dışına seyahat etme zorunluluğunun gözden geçirilmesi çağrısında bulunuyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Arap ülkeleri, Orta Doğu, Kuzey Kafkasya ve İran'a komşu ülkeler başta olmak üzere seyahat uyarısı olan ülkelere seyahatin ertelenmesi" tavsiye edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...