Tgrt Haber

Gazze'nin bir can damarı daha kesildi! Endonezya Hastanesi'nde jeneratör bitti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Al Jazeera
02 Kasım 2023 07:18 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 07:26
Gazze'nin bir can damarı daha kesildi! Endonezya Hastanesi'nde jeneratör bitti

Gazze Sağlık Bakanlığı, Endonezya Hastanesi'nin ana jeneratörünün artık çalışmadığını duyurdu.

İsrail'in Gazze​ üzerindeki insanlık dışı bombardımanı ve ablukası sürerken, kısıtlı imkanlarla yaralılara hizmet veren az sayıdaki hastaneden biri olan Endonezya Hastanesi'nden beklenen üzücü haber geldi. Gazze Sağlık Bakanlığı, Endonezya Hastanesi'nin ana jeneratörünün artık çalışmadığını duyurdu. 

OKSİJEN İSTASYONU VE SOĞUTMA DURDU

Bakanlık, günlerce yakıt temin edilmemesi halinde bir felaketin yaklaşabileceği uyarısında bulunmuştu. Son açıklamada hastanenin artık yedek jeneratörü kullanmak zorunda kaldığı, bunun da hastanenin oksijen istasyonunun yanı sıra havalandırma ve iklimlendirmenin de durması anlamına geldiği belirtildi.  

Bunun yanında cenazeleri serin tutmak için kullanılan buzdolapları da hizmet dışı kaldı.

Yetkililer, hastane tamamen kapatılmadan önce hastanenin yedek jeneratörle birkaç gün boyunca kısmen çalışabileceğini belirtirken, bu süre tamamlandığında hastanede tedavi gören yaralıların durumunun ne olacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor. 

KORKUNÇ ABLUKA 26. GÜNÜNDE

İsrail, 2007’den bu yana yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadı Gazze Şeridi’ne havadan, karadan ve denizden abluka uyguluyor.

Buna ek olarak İsrail, 7 Ekim’de Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” saldırılarının ardından Gazze’ye ulaşan elektriği de kesti.

İsrail yönetimi, Gazze’ye 26 gündür yakıt girişine de izin vermiyor. Tüm bu nedenlerden dolayı Gazze’de yaşayan 2,3 milyon Filistinlinin büyük çoğunluğu, geceyi karanlıkta geçirmek zorunda kalıyor.

Kaynak: Al Jazeera
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...