Tgrt Haber

İsrail Enerji Bakanı İsrael Katz: Ablukanın kaldırılmasına şiddetle karşıyım

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Ekim 2023 12:15 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 12:23
İsrail Enerji Bakanı İsrael Katz: Ablukanın kaldırılmasına şiddetle karşıyım

İsrail Enerji Bakanı israel Katz, Gazze Şeridi'nin güneyine su verilmesini İsrail'in çıkarları doğrultusunda olduğu için desteklediğini fakat buradaki ablukanın kaldırılmasına şiddetle karşı çıktığını söyledi.

İsrail Enerji Bakanı Katz, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Başbakan Binyamin Netanyahu​ ve ABD Başkanı Joe Biden​'ın Gazze​'nin güneyine sığınan Filistinlilere su verilmesi kararını desteklediğini ve bunun İsrail'in çıkarları doğrultusunda olduğunu savundu. Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırılmasına itiraz eden Katz, "Ablukanın kaldırılması ve Gazze'ye malzemelerin insani amaçla ulaştırılmasına şiddetle karşıyım." ifadesini kullandı.

https://twitter.com/Israel_katz/status/1713807517816348906

İsrail Enerji Bakanı, Hamas ve ona yardım edenlere değil öldürülen, kaçırılan İsraillilere karşı sorumlu olduklarını paylaştı. İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, yabancı uyruklu kişilerin çıkarılması karşılığında Gazze’de ateşkesin sağlandığı ya da buraya insani yardım girişi için anlaşma sağlandığı yönündeki haberler yalanlanmıştı.

https://twitter.com/Israel_katz/status/1713572621994828188

Hamas da Refah Sınır Kapısı'nın açılacağına ilişkin Mısır'ın herhangi bir şekilde kendileriyle iletişime geçmediğini açıklamıştı. İsrail'in Gazze'ye yönelik 8 Ekim'den bu yana uyguladığı su, elektrik, gıda ve diğer temel hizmetleri kesme kararına uluslararası toplumdan tepkiler artarak devam ediyor.

SON DURUM NE?

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2 bin 750 kişinin öldüğünü, 9 bin 700 kişinin yaralandığını duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 58 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 1250 kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in saldırılarında ayrıca Gazze'de 9, Lübnan'da da 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...