Gazze'nin kuzeyinde tüm hastaneler çalışmalarını durdurdu: Ambulanslarla yaralı getirmeyin çağrısı
Gazze'ye yağan bombalar 42. günde de durmadı. İsrail'in bombardımanlarında ölenlerin sayısı 12 bine dayandı. Hastaneleri hedef alan İsrail, Gazze'de çok sayıda hastanenin servis dışı kalmasına neden oldu. Artık bazı bölgelerde ambulanslara ''Hastaneye yaralı getirmeyin'' çağrısı yapılıyor. İsrail'in bombalarından sağ ya da yaralı kurtulanlar ise su ve yiyecek eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya...
İsrail'in Gazze'ye saldırıları 42 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail ordusu, sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, camileri, okulları ve mülteci kamplarını bombalamaktan vazgeçmedi. Sığındıkları yerde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 11 bin 500'e yükseldi. İsrail'in yağdırdığı bombalar, Gazze'de yakıt ve ilaç sıkıntısının yanı sıra temiz su ve gıda yetersizliğini de beraberinde getirdi. Hastanelere yağan bombalar sağlık servislerinin hizmet dışı kalmasına neden oldu. Son olarak Endonezya Hastanesi, artık hizmet sunulamadığını açıkladı.
''AMBULANSLARA YARALI GETİRMEYİN'' ÇAĞRISI
Endonezya Hastanesi Direktörü Atef el-Kahlout yaptığı açıklamada, "Daha fazla hizmet sunamıyoruz, hastalara yatak sunamıyoruz" ifadelerini kullanarak hastanenin bölümlerinin hizmet dışı kaldığını duyurdu. Hastanenin kapasitesinin 140 hasta kapasiteli olduğunu söyleyen Kahlout, şu anda hastanede yaklaşık 500 hastanın bulunduğunu sözlerine ekledi.
Acil cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyan hasta sayısının 45 olduğunu aktaran Kahlout, ambulanslara "Artık hastaneye yaralı getirmeyin" çağrısı yaptı. Kahlout, hastaların başka hastanelere götürülüp götürülemeyeceği sorusuna ise "Gazze Şehri ve kuzeydeki tüm hastaneler çalışmayı durdurdu" cevabını verdi.
ŞİFA HASTANESİ'NDE SU, YİYECEK VE SÜT YOK
Gazze Şeridi'ndeki hükümete bağlı medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi'ndeki duruma ilişkin bilgi verdi. Şifa Hastanesi'nde su, yiyecek veya çocuklar için sütün bulunmadığı aktarılan açıklamada, "650 hasta ve yerinden edilmiş yaklaşık 7 bin kişinin barındığı Şifa Hastanesi'nde su veya yiyecek yok." ifadeleri kullanıldı.
İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'ndeki tüm araçları kullanılmaz hale getirdiği, sağlık personeli ile hastaların çıkışını engellediği kaydedildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Şifa Hastanesi'ndeki sağlık personeli, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar, su ve yiyecek gibi yaşamın temel gereksinimlerinden herhangi birinin bulunmaması nedeniyle ölümle mücadele ediyor. Şifa Hastanesi'ndeki durum çok tehlikeli. Hastanedekilerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulunuyoruz."
Elektrik kesintisi ve kuvöz bulunmaması nedeniyle Şifa Hastanesi'ndeki çok sayıda prematüre bebeğin kaybedilebileceği uyarısında bulunuldu.
NAAŞLAR BİLİNMEYEN BİR YERE NAKLEDİLDİ
İsrail'in Şifa Hastanesi'ni askeri kışlaya çevirdiği belirtilen açıklamada, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'nde kazı ve denetlemelerde bulunduğu, ölenlerin naaşlarının bilinmeyen bir yere nakledildiği ifade edildi.
Açıklamada, Şifa Hastanesi'nin İsrail ordusundan kurtarılması, askerlerin ve tankların uzaklaştırılması için uluslararası baskı çağrısında bulunuldu.
İsrail'in "Şifa Hastanesi'nde silah bulunduğu" hikayesinin yalan olduğu ve kimsenin buna inanmadığı belirtilen açıklamada, Şifa ve Gazze'deki diğer hastanelerin insani yardım kurumları olduğu; askeri operasyonların "oyun sahnesi" olarak kullanılmasına izin verilmeyeceği vurgulandı.