Tgrt Haber

Gibi dizisinin en komik sahnesi gerçek oldu: Gürültü kirliliğine tazminat!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı / TGRT Haber
02 Ekim 2023 22:50 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 23:27

Başrollerini Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç ve Ahmet Kürsat Öçalan'ın paylaştığı 'Gibi' dizisindeki sahne gerçek oldu. Dizinin bir bölümünde yer alan 'hilti sesine tazminat verilmeli' sözleri Hollanda'da vücut buldu.

Absürt komedi olarak izleyicilerin karşısına çıkan ve büyük beğeni kazanan 'Gibi' dizisindeki bir sahne gerçek oldu. Dizinin birinci sezonundaki 'Karanlık Güç' bölümünün girişinde yer alan 'hilti sesi' sahnesi Hollanda​'da birebir gerçekleşti. 

Hollanda hükümeti, Amsterdam​ Schiphol Havalimanı çevresinde gürültü kirliliği gerekçesiyle çevredeki vatandaşlara toplam 5,5 milyon avro tazminat​ ödeyeceği açıkladı.

HANE BAŞINA 1800 AVRO! 

NOS adlı kamu yayın kuruluşunun aktardığı habere göre, Altyapı ve Su İşleri Bakanlığı, tazminat talepleriyle ilgili sorulara, 2017-2019 yıllarında gürültü kirliliğine maruz kalan vatandaşların haklarını koruyacakları yönünde cevap verdi. 

Hane başı ortalama 1800 avro olan tazminatın ekim sonu veya kasım başında ödeneceği bildirildi. 

Amsterdam Schiphol Havalimanı yetkilileri, nisan ayında yaptıkları açıklamada, gürültü kirliliği sebebiyle 2025 yılından sonra gece ve özel jet uçuşlarının yasaklanacağı söylemişti. 

Gibi dizisinin en komik sahnesi gerçek oldu: Gürültü kirliliğine tazminat!

"ÖZÜR DEĞİL, PARA İSTİYORUM"

Dizinin birinci sezonunun 6. bölümünde, Yılmaz ile İlkkan'ın bir anaokulu inşaatı sebebiyle maruz kaldıkları hilti sesine isyanı sahnelenmişti. 

Yılmaz karakteri hilti sesi için belediyeden tazminat talep edip, "Bu hilti sesine bir müdahale edilmeli. Bu hilti sesinin bir tazminatı olmalı. Belediye kapı kapı dolaşıp toptan parasını verecek. Oraya 'verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz' yazıyorlar. Ben özür istemiyorum, para istiyorum" demişti.  

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı / TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...