Tgrt Haber

Görseldeki gizli mesajı çözebilirseniz ajan olabilirsiniz! İstihbarat ajansından bir ilk

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
13 Mart 2024 09:41 - Güncelleme : 13 Mart 2024 09:51
Görseldeki gizli mesajı çözebilirseniz ajan olabilirsiniz! İstihbarat ajansından bir ilk

İngiliz istihbarat ajansı bir ilke imza attı. Sosyal medya üzerinden reklam paylaşarak şifreyi çözebilen kişiyi ajan olarak işe alacaklarını duyurdu. 

İngiltere'nin istihbarat ajansı Hükümet İletişim Merkezleri (GCHQ), sosyal medya platformu LinkedIn​ üzerinden görselli bir reklam​ yayımladı. Görsel, farklı obje ve detaylarla ön plana çıktı. Sosyal medyada böyle bir reklamla paylaşım yapan ilk istihbarat ajansı olan İngiltere, görseldeki şifreyi çözebilenlerin ajan olabileceğini belirtti.

GCHQ'nun paylaştığı görselde ise 13 farklı detayın alfabenin 13 harfini temsil ettiği belirtildi. GCHQ Direktörü Anne Keast-Butler, "Dünya giderek daha da karmaşık bir yer haline geliyor. Biz de doğru zekaları bir araya getirerek bu tehditlerin önüne geçeceğiz" dedi. 

Görseldeki gizli mesajı çözebilirseniz ajan olabilirsiniz! İstihbarat ajansından bir ilk - 1. Resim

Dailymail'in haberine göre, görselde 13 harf ile gizli bir mesajın verildiğine vurgu yapıldı.

Görseldeki gizli mesajı çözebilirseniz ajan olabilirsiniz! İstihbarat ajansından bir ilk - 2. Resim

Keast-Butler, konuya ilişkin açıklamalarına şunları da ekledi:

"Bizim için bu, farklı geçmişlere, farklı deneyimlere, farklı anlayışlara ve farklı bilgilere sahip insanları bir araya getirmek ve hepimizin kendi rolünü oynayabileceği bir ekip oluşturmak anlamına geliyor. Bizimle çalışmayı hiç düşünmemiş insanlara ulaştığımızdan ve onlarla bağlantı kurduğumuzdan emin olmak için bir yolculuğa çıktık.''

Keast-Butler, görseldeki şifreyi çözmek isteyenlerin kalıpların dışında düşünmesi gerektiğini de vurguladı.

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...