Tgrt Haber

Hackerlardan Putin'i çıldırtacak hamle! Radyodan 'olağanüstü hal' duyurusu

06 Haziran 2023 10:06 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 10:15
Hackerlardan Putin'i çıldırtacak hamle! Radyodan 'olağanüstü hal' duyurusu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimini fırsat bilen hackerlar yine iş başındaydı. Geçtiğimiz gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sesini andıran bir ses, radyoda sahte bir 'olağanüstü hal' duyurusu yaptı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ederken Rusya bir yandan da savaş​ karşıtlarının sesini bastırmaya çalışıyor. Rus hackerlar ise zaman zaman Rus lider Putin'i çıldırtacak hamlelerde bulunuyorlar. Geçtiğimiz gün Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın bir bölgesinde yayın yapan çeşitli radyo istasyonlarında pazartesi günü Putin'inkini andıran bir ses tarafından sahte bir 'olağanüstü hal' duyurusu yaptı.

Rus yetkililer, olayı "hackerlar tarafından yapılmış bir operasyon" olarak nitelendirdi. Belgorod, Voronej ve Rostov bölgelerindeki radyo istasyonlarında yayınlanan mesajda çeşitli bölgelerde "olağanüstü hal" ilan edildiği söylendi. Mesajda ilgili bölgelerde yaşayan Rus vatandaşlarına iç bölgelere tahliye edilecekleri söylenirken, "tam seferberlik ilan edildiği" belirtildi. 

''RUS VATANDAŞLARI KORKUTULMAYA ÇALIŞILIYOR''

Radyo frekanslarına sokulan sahte mesajda Putin'in yapay zeka ile üretilmiş sesinin kullanıldığı düşünülüyor. Rus yetkililer, "endişelenecek bir durum olmadığını" ve Rus vatandaşlarının korkutulmaya çalışıldığını ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da olaydan "hackerları" sorumlu tutarak, "her şey kontrol altında" dedi. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...