Tgrt Haber

Haiti'de şiddetli yağış! 2 bin 600'e yakın evi su bastı

01 Şubat 2022 10:09 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:45
Haiti'de şiddetli yağış! 2 bin 600'e yakın evi su bastı

Haiti'de şiddetli yağış sonrası 2 bin 600'e yakın evi su bastı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan yetkililer felaketin, 2 bin 600 ailenin sığınak aramaya zorlayan bir sel olduğunu vurguladı.

Geçen hafta 5.3 depremiyle sarsılan Haiti’de yeni bir felaket meydana geldi. Haiti'de şiddetli yağış sonrası 2 bin 600’e yakın evi su basarken en az 3 evin yıkıldığı bildirildi. Yetkililer, ülkeyi etkisi altına alan şiddetli yağmurun, yaklaşık 2 bin 600 aileyi geçici sığınak aramaya zorlayan yaygın bir sele neden olduğunu söyledi.

AĞAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

Ülkenin Sivil Koruma Ajansı, soğuk havanın Haiti'nin kuzey ve güney bölgelerini vurduğunu ve şiddetli rüzgarın bazı bölgelerde ağaçları kökünden söktüğünü belirtti.

Ülkede ayrıca bir elektrik santralini su bastı, bir köprünün çökmesi nedeniyle de bölgedeki bir yerleşim yerine ulaşım aksadı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...