Tgrt Haber

İsrail ordusuna darbe! Kassam Tugayları duyurdu: Çok sayıda askeri öldürdük

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Aralık 2023 23:22 - Güncelleme : 30 Aralık 2023 23:34

Gazze'de Filistinlilere ölüm yağdıran İsrail ordusuna Hamas'tan darbe geldi. Kassam Tugayları, Gazze'de çok sayıda İsrail askerini öldürdüklerini ve yaraladıklarını açıkladı. Kassam Tugayları, İsrail ordusuna ait bir tankın patlatıldığı görüntüleri de paylaştı. İsrail ordusu ise akşam saatlerinde yaptığı açıklamada bugün 2 askerinin daha öldürüldüğünü, çatışmaların başından bu yana 44'ü ağır olmak üzere 431 askerinin tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları​, İsrail ordusuna bir darbe daha indirdi. Gazze'nin Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde çok sayıda İsrail askerini öldürdüklerini ve yaraladıklarını duyurdu.

20'DEN FAZLA ÖLÜ VE YARALI İSRAİL ASKERİ VAR

Kassam Tugayları, Telegram hesabından, Gazze Şeridi​'nde İsrail ordusuna karşı yürüttükleri direniş faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Gazze kentinin Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde yaşanan çatışmalarda, İsrail özel kuvvetlerinden 20'den fazla ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

'ŞUVAZ' BOMBALARI KULLANILDI

Kassam Tugayları bir diğer açıklamada, Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde İsrail'e ait bir Merkava tankını "Şuvaz" adlı el yapımı patlayıcı ile imha ettiklerini bildirdi. Ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde İsrail araçlarının ve askerlerinin bulunduğu 2 alanın havan toplarıyla vurulduğu kaydedildi.

İsrail ordusuna darbe! Kassam Tugayları duyurdu: Çok sayıda askeri öldürdük

İSRAİL ORDUSU: 2 ASKERİMİZ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 2 askerinin daha öldürüldüğünü, 5 askerinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'deki yeni kayıplarına ilişkin bilgi verildi. Golani Tugayı'nın 7086'ncı İstihkam Taburu'nda görevli Binbaşı Constantine Sushko'nun (30) Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, 22 Aralık'ta Gazze'nin güneyindeki çatışmalarda yaralanan Harel Ittah'ın (22) da bugün yaşamını yitirdiği kaydedildi. Çatışmalarda 5 askerin de yaralandığı ifade edildi. Buna göre, Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen İsrailli asker sayısı, 170'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 504'e yükseldi.

İsrail ordusu ayrıca, kara harekatının başladığı 27 Ekim'den bu yana yaralanan İsrail askerlerinden 44'ü ağır olmak üzere 431'inin tedavilerinin sürdüğünü duyurdu.

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 165 artarak, 21 bin 672'ye ulaştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ne 85 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Kudra, İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 165 Filistinliyi daha öldürdüğünü, 250'sini yaraladığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 21 bin 672'ye, yaralı sayısının da 56 bin 165'e yükseldiğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...