Tgrt Haber

Hamas: İsrail taktiksel yenilgiye geçti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Aralık 2023 06:54 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 07:13
Hamas: İsrail taktiksel yenilgiye geçti

Gazze'de 3 İsrailli esiri "dost ateşi" ile öldürülmesine Hamas'tan da yorum geldi. Hamas yöneticisi Usame Hamdan, Netanyahu hükümetinin stratejik yenilgiden taktiksel yenilgiye geçtiğini söyledi.

İsrail güçlerinin Hamas​'ın elindeki 3 İsrailli esiri "yanlışlıkla" öldürmesi geniş yankı bulurken, yaşanan olaya ilişkin Hamas'tan da açıklama geldi.  

Hamas yöneticilerinden Usame Hamdan​,İsrailli esirlerin öldürülmesiyle ilgili basında yer alan bilgilerin, ordunun yenilgiden yenilgiye, stratejik yenilgiden taktiksel yenilgiye geçtiğini ve Gazze​'de kendi oluşturdukları bataklığa gittikçe daha çok saplandığını gösterdiğini söyledi.

"ANCAK TAKASLA CANLI KURTULABİLİRLER"

Hamdan, İsrailli esirlerin ancak savaş sonrası Filistinlilerin belirleyeceği şartlarla yapılacak bir takas anlaşmasıyla canlı kurtarılabileceğini belirtti.

Gazze'nin güneyine düzenlenen saldırılarda öldürülenlerin yüzde 45'inin yerinden edilmiş siviller olduğuna dikkat çeken Hamdan, güneyin güvenli olduğu yönündeki iddiaları "daha fazla katliam işlemek için kurulmuş pusu" nitelendirdi.

İsrail güçlerinin, Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesinde yaralı ve yerinden edilmişlerin yaşadığı çadırları iş makineleriyle ezip geçmesi ve içindekileri öldürdüğünü hatırlatan Hamdan, "Bu yüzyılda böyle bir olay ancak yeni Nazi ordusunun ve ona destek veren ABD'nin eliyle işlenebilir" ifadelerini kullandı.

"ABD'YE BASKI KURUN" ÇAĞRISI

Hamdan, Gazze'de savaşın durmasını isteyen Avrupa ülkelerini, İsrail'e yeşil ışık yakmaktan vazgeçmesi için ABD yönetimine daha fazla baskı uygulamaya davet etti.

İsrail ordusu dün Gazze'de 3 İsrailli esiri "yanlışlıkla" öldürdüğünü duyurmuştu. Bunun üzerine Gazze'deki Filistin direniş hareketi Hamas'la yeni bir esir takası anlaşmasına varılarak esirlerin geri getirilmesi için İsrail hükümetine çağrıların sayısı artmıştı.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...