Tgrt Haber

Hamas lideri Zuhri'den Aksa Tufanı açıklaması: Harekat başarılı oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ekim 2023 16:16 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 16:16
Hamas lideri Zuhri'den Aksa Tufanı açıklaması: Harekat başarılı oldu

İsrail-Filistin çatışması tüm şiddetiyle devam ederken Hamas’ın üst düzey liderlerinden Sami Ebu Zuhri, Aksa Tufanı harekatının son derece başarılı olduğunu söyledi.

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları​, 7 Ekim sabahı İsrail’e karşı Aksa Tufanı​ harekatını başlatmıştı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, sınırdaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı Hamas tarafından ele geçirilmişti. Hamas'ın bu saldırısı sonrası İsrail savaş ilan etmiş, Gazze​ füze yağmuruna tutulmuştu. 10 gündür devam eden çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Saldırılarda 750'si çocuk 2 bin 750 Filistinli hayatını kaybederken İsrail'de ise can kayıpları 1300'ün üstünde.

Gazze İçişleri Bakanlığı enkaz altında binden fazla cesedin olduğunu açıkladı. Bölgede gerilim her saat katlanarak artarken Hamas’ın üst düzey liderlerinden Sami Ebu Zuhri, İhlas Haber Ajansı muhabirine Aksa Tufanı ve İsrail ile süren çatışmalara ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

"ABD TÜMÜYLE İSRAİL'İN ARKASINDA"

İsrail’in planladığı kara harekatında ABD’den çok ciddi destekler aldığına dikkat çeken Zuhri, “Hatta destekten ziyade ABD’nin talebiyle böyle bir kara savaşının başlatılması ve Gazze’nin işgal edilmek istenmesi anlaşılıyor. Siyonistlerin Gazze’ye karşı yapmış olduğu insanlık dışı katliama baktığımızda anlaşılıyor ki ABD ciddi bir destek vermiş bulunmaktadır, arkalarında durmaktadır" dedi.

ABD'nin İsrail'e çok ciddi bir lojistik destek verdiğini aktaran Zuhri, "Siyonizm ve destekçileri bilsin ki siyonist İsrail kara savaşını başlatsın veya başlatmasın halkımız ve bizim silahlı kuvvetlerimiz her türlü savaşa hazırlıklıdır. Vatanımızı, kutsal topraklarımızı düşmanlarımıza karşı mezarlık yapacağımıza inanıyoruz ve buna hazırlıklıyız” ifadelerini kullandı.

"MESCİD-İ AKSA'YA GİRİŞ AVLUSUNDA AYİN YAPTILAR"

7 Ekim’de başlatılan saldırıların İsrail’in Filistin halkına ve Mescid-i Aksa’ya karşı yapmış olduğu düşmanca tecavüzlerin sonucunda başlatıldığını söyleyen Zuhri, “Halkımızın sesi olarak özellikle son aylarda Mescid-i Aksa’ya karşı çok sık saldırılar olmuştur. Hatta öyle bir duruma geldi ki sanki kutsal mabedimiz mescitten bir kiliseye ya da havraya çevrileceği kanaati oluşmuş oldu. O kadar ciddi saldırılar söz konusu oldu. Yüzlerce İsrailli, kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa’ya girip avlusunda ve içeride ayin yaptılar. Yüzlercesi Yahudi rahipliğinin kıyafetlerini giymiş ve cami boyunca trompet üflemişti, içip oynuyorlar ve ibadet eden Müslümanlara hakaret edip ve dövüyorlardı. Müslümanlara küfür, hakaret etmeleri, tartaklamaları, saygısızca davranmaları gösterdi ki bu siyonistlerin kastı kesindir. Mescid-i Aksa’nın mescitten kiliseye çevrilmesi için emek sarfediyorlar” açıklamasında bulundu.

"İSRAİL'İN NE KADAR ZAYIF KALDIĞINI BÜTÜN DÜNYA GÖRDÜ"

Hamas'ın saldırılarının İsrail’in çok zayıf bir ordusunun olduğunu ortaya çıkardığını aktaran Zuhri, “Bizim yapmış olduğumuz saldırılara karşı ne kadar zayıf kaldığını, ne kadar kayıp verdiğini bütün dünya görmektedir. Bu nedenle siyonist İsrail ve destekçisi ABD bu imajı tekrar düzeltmek için Gazze halkını katletmeye, karayoluyla işgal etmeye, susuz ve gıdasız bırakmaya, çocukların ölümüne izin vermektedir. Kendi uçak gemilerini Filistin topraklarına yanaşmış bulunmaktadır. Bunu da bu harekat başarmıştır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...