Tgrt Haber

Fanatik Yahudilerin 'suikast listesi' deşifre oldu! Mescid-i Aksa imamı da aralarında

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Middle Eest Eye
16 Ekim 2023 14:27 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 14:35
Fanatik Yahudilerin 'suikast listesi' deşifre oldu! Mescid-i Aksa imamı da aralarında

İsrail ordusunun Gazze bombardımanı sürerken Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinli sivilleri hedef alan fanatik Yahudilerin onlarca kişilik bir suikast listesi hazırladığı ortaya çıktı. Kendisine, “Nazi Avcıları 2023” ismini veren örgütün ölüm listesinde  Mescid-i Aksa İmam Hatibi İkrime Sabri de yer alıyor.

Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki kapsamlı saldırılarıyla başlayan İsrail-Hamas çatışmalarında 10. güne girilirken, İsrail ordusu tarafından aralıksız bombalanan Gazze​'de binlerce insan hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı.

Diğer yandan İsrailli fanatik Yahudiler de Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te örgütlenerek Filistinli sivili katlederken, yeni bir skandal gün yüzüne çıktı.

HÜKÜMET İÇİNDEN DESTEKLİLER

Middle East Eye isimli internet sitesinde yer alan habere göre, sosyal medya üzerinden grup  sosyal medya uygulaması üzerinden grup kurdu. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Filistinlileri hedef aldı. Kendilerine "Nazi Avcıları 2023" adını veren grup, Filistinlilere karşı suikast listesi hazırladı.

Buna göre, başta Mescid-i Aksa imam hatibi Şeyh İkrime Sabri olmak üzere onlarca Filistinli kanaat önderinin adlarının yer aldığı liste, sosyal medyadan grup üyeleriyle paylaşıldı.

Haberde grubun, İsrail hükümeti içerisinden de desteklendiği ve aşırılıkçı başka yapılanmalarla da bağlantısınrın bulunduğu iddia edildi.

"CAMİ, ÜNİVERSİTE VE İŞ MERKEZLERİNE SALDIRIN" ÇAĞRISI

Öte yandan İsrail'in Gazze’ye yönlik başlattığı saldırının hemen ardından kurulan "Nazi Avcıları 2023" grubunun yayınlarını İbranice yaptığı belirtilirken bu grubun sosyal medya hesabını yaklaşık 3 bin 500 kişinin takip ettiği belirtildi.

Grupta; cami, üniversite ve iş merkezleri gibi mekanlara saldırı çağrısının yer aldığı da bildirildi.

Kaynak: Middle Eest Eye

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...