Tgrt Haber

Hamas saldırılarını sıklaştırdı, İsrail'den uyarı gecikmedi: İkinci bir duyuruya kadar evden çıkmayın

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2023 19:12 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 19:34
Hamas saldırılarını sıklaştırdı, İsrail'den uyarı gecikmedi: İkinci bir duyuruya kadar evden çıkmayın

Hamas'ın iyice sıklaştırdığı füze saldırısının ardından İsrail'de halka ikinci bir duyuruya kadar evde çıkmamaları konusunda uyarı yapıldı. İsrail'in birçok kentinde yükselen siren sesleriyle insanlar güvenli yerlere akın ediyor. İşte bölgedeki son durum...

İsrail ve Hamas​ arasındaki başlayan savaş beşinci gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail tarafında hayatını kaybedenlerin sayısı bin 200'ü aşarken, İsrail'in verdiği karşılık sonrası hayatını kaybeden Filistinli sayısı ise bin 100'e ulaştı.  ulaştı.

Ölen Filistinlilerin 260'ını çocuklar, 200'ünü ise kadınlar oluştururken Gazze​'de tam abluka ilan edildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Gazze Şeridi sınırını kontrol altında aldık, şimdi tam taarruza geçiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

KARA HAREKATI AN MESELESİ...

Gallant'ın bu açıklamaları sonrası İsrail'in kara harekatına başlaması an meselesi olarak görülüyor... İsrail ordusu olası bir kara operasyonu için Gazze sınırına 300 bin asker dizerken, savaş için muhalefetin de dahil olduğu Ulusal Birlik Hükümeti'nin kurulması için karar alındı.

"İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR EVDE KALIN"

İsrail'den gelen bu kara harekatı sinyallerinden sonra Hamas saldırılarını sıklaştırdı. İsrail'in bir çok noktasında halka, ikinci bir duyuruya kadar evde kalmaları uyarısı yapıldı.

İSRAİL 'ACİL DURUM HÜKÜMETİ' KONUSUNDA ANLAŞTI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​ ve muhalefet lideri Benny Gantz, Hamas’ın saldırılarının ardından “acil durum hükümeti” konusunda da anlaşmaya vardı. Kurulacak hükümet, savaşla ilgili olmayan herhangi bir karar almayacak.

"İSRAİL SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR"

Öte yandan Filistin​ yönetimi İsrail'i, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilere karşı soykırım uygulamakla suçladı. İsrail'in saldırılarında fosfor ve misket bombaları da kullandığı belirtildi. Açıklamada, "İsrail Gazze'deki halkımıza karşı uluslararası yasaklı silahları kullanarak soykırım suçu işliyor." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...