Tgrt Haber

Yakıt bitti, Gazze tamamen karanlığa gömüldü! İsrail yardımlara geçit vermiyor...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
11 Ekim 2023 17:34 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 19:57
Yakıt bitti, Gazze tamamen karanlığa gömüldü! İsrail yardımlara geçit vermiyor...

İsrail tarafından abluka altında olan Gazze'de elektriğin sağlandığı tek santralin yakıtı tamamen tükendi. Gazze resmen karanlığa mahkum edilirken, bölgedeki hastanelerin de hizmet vermesi mümkün olmayacak.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından Filistinlilere yönelik savaş emri veren İsrail'in yoğun bombardımanı devam ediyor. Çatışmanın 5. gününde İsrail'in saldırıları altında taş taş üstünde kalmayan Gazze​'de insanlar canlarını zor kurtarıyor. Öte yandan bölgeden son dakika haberleri de gelmeye devam ediyor.

Cumartesi günü Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından Gazze'ye saldıran İsrail, şehir için tam abluka emri verdi. Tam bir insanlık suçu işleyen İsrail, Gazze'deki elektrik ve suyu kesti.Yakıt ve gıdanın da olmayacağını belirtti. Bölgeye gönderilen insani yardımlara ise izin verilmedi.Filistin​ ise Gazze'ye gıda ve tıbbi yardım girişi için "güvenli koridor" oluşturulması çağrısı yaptı. Yakıt akışının engellenmesi üzerine kentteki son enerji santrali de bugün saat 14.00 sularında durdu.

HASTANELER HİZMET VEREMEYECEK

Şehir adeta karanlığa mahkum edildirken, bölgedeki hastanelerin hizmet vermesi de bu durumda mümkün olmayacak.

Yakıt bitti, Gazze tamamen karanlığa gömüldü! İsrail yardımlara geçit vermiyor...

"İSRAİL SOYKIRIM SUÇU İŞLİYOR"

Filistin yönetimi İsrail'i, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilere karşı soykırım uygulamakla suçladı. İsrail'in saldırılarında fosfor ve misket bombaları da kullandığı belirtildi. Açıklamada, "İsrail Gazze'deki halkımıza karşı uluslararası yasaklı silahları kullanarak soykırım suçu işliyor." ifadeleri yer aldı.

Gazze'de her şeyin bombardımana maruz kaldığı ve şu ana kadar yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Katliam, yıkım ve göç ettirme suçları, işgal devletinin Gazze Şeridi'nde Filistin vatandaşlarına karşı soykırım suçu işlediği anlamına geliyor. Bu, savunmasız sivil vatandaşları barbarca toplu cezaya maruz bırakan açlık ve temel ihtiyaçları kesen çılgın bir kampanya gölgesinde yapılıyor."

Yakıt bitti, Gazze tamamen karanlığa gömüldü! İsrail yardımlara geçit vermiyor...

CAN KAYBI GİTTİKÇE ARTIYOR

Karşılıklı saldırılarda can kaybı ise korkunç boyuta ulaştı. İsrail hükümeti cumartesiden bugüne kadar 1.200 İsraillinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1055 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 184 kişinin yaralandığını duyurmuştu. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail askerlerinin saldırılarında 21 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 130 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Yakıt bitti, Gazze tamamen karanlığa gömüldü! İsrail yardımlara geçit vermiyor...

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...